Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidförbundet avråder från lägerverksamhet

18 NOV 2020 15:23
Läget har förvärrats i Sverige och skärpta allmänna råd har införts i de flesta regioner. Svenska Skidförbundet avråder därför från att genomföra lägerverksamhet under rådande läge.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 15:23

Den förvärrade situationen med ökad smittspridning gör att vi alla måste ta vårt ansvar – nu mer än någonsin. Tillsammans kan vi vända trenden, så att vi snabbare kan återgå till en mer normal verksamhet. 

Därför har Svenska Skidförbundet beslutat att avråda från att genomföra lägerverksamhet, detta för att undvika längre samlingar och även minska resandet. 

Avrådan gäller för samtliga nivåer med undantag för de åkare som kan vara aktuella för tävlande i världs- och/eller Europa cup samt påbörjade landslagsläger som avslutas i närtid. 

Förra veckan (den 13/11) tog den nationella coronagruppen (se nedan) inom Svenska Skidförbundet, tillsammans med berörda arrangörer och distrikt, beslutet att pausa tävlingsverksamhet till och med den 8 december.  

Även denna avrådan från lägerverksamhet gäller till den 8 december. Nytt besked i båda frågor (tävlings- och lägerverksamhet) publiceras på skidor.com senast den 4 december.  

– Med en paus i tävlandet hoppas vi att resandet för att förbereda sig kan minskas. En snöfattig försäsong innebär att stora grupper reser till ett antal mindre orter och i rådande läge är detta suboptimalt. Nu gäller det att vara kreativa i vårt ledarskap av våra unga elitidrottare för att hitta alternativa lösningar på träningsupplägg, som når liknande resultat, trots rådande begränsningar. Håll i och håll ut, ju mer vi tar detta på allvar desto snabbare förbättras läget, säger förbundsdirektör Ola Strömberg. 

Gemensam träningsverksamhet i den geografiska närmiljön uppmuntras även fortsättningsvis för aktiva som klassas /kategoriseras som elitidrottare och för barn och ungdomar födda 2005 och senare.   

Observera att ovanstående rekommendationer gäller i nuläget. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut samt rekommendationer kan därför ändras med kort varsel. 

Den nationella coronagruppen som dagligen bevakar coronautvecklingen består av: 

  • Tommy Eliasson Winter, alpin- och skicrosschef 
  • Daniel Fåhraeus, längdchef 
  • Stefan Karlsson, sportchef snowboard och freeski 
  • Anders Olofsson, sportchef puckel  
  • Anders Sundqvist, alpint 
  • Karin Sundberg, alpint 
  • Jenny Limby, längdskidor 
  • Ludvig Remb, längdskidor 
  • Katarina Fahlén, RIG-/NIU-verksamhet 

 

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info