Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidförbundets möte med Amanda Lind

14 OKT 2020 14:58
Kort summering av Svenska Skidförbundets möte med kultur- och idrottsminister Amanda Lind.
  • Skapad: 14 OKT 2020 14:58

Den 13 oktober träffade Svenska Skidförbundet, tillsammans med Vasaloppet och Riksidrottsförbundet, kultur- och idrottsminister Amanda Lind. Diskussionen rörde ett antal av de frågor som Svenska Skidförbundet lyfte i en skrivelse den 12 oktober, frågor som är av extra stor vikt för vår idrottsrörelse.

Vi gavs under mötet en möjlighet att belysa de utmaningar vi står inför kopplade till vad vi anser vara till del orimliga potentiella begränsningar av vår verksamhet. Vi förmedlade även den oro vi känner över den osäkerhet som vi verkar under i dagsläget. Det handlar bland annat om inreseförbudet, det strikta kravet på deltagarantal vid evenemang i utomhusmiljö (som slår orimligt hårt inom vår verksamhet) och det tidsfönster som blir snävare och snävare. Vi uppfattade att det fanns en stor förståelse för våra utmaningar. Men vi framförde även starkt en önskan om att processerna snabbas på.

Det är många arrangörer som står i begrepp att genomföra tävlingar under vintern och vi vill att de ska våga fortsätta planera för sina evenemang, som vi vet kommer kunna genomföras på ett säkert sätt med hjälp av de protokoll vi har arbetat fram.

Den beskrivning vi förmedlade av nuläget inom vår verksamhet hoppas vi successivt kommer leda till individuella anpassningar av restriktionerna till de olika förutsättningar som finns inom idrotten.

Vår starka önskan och uppmaning till Regeringen var att de skyndsamt fattar nödvändiga beslut vad gäller deltagarantal, hur publik på ett ansvarsfullt sätt kan tillåtas på större utomhusanläggningar samt att nödvändiga undantag görs i inreseförbudet.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info