Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidförbundet ställer in nationella evenemang

11 MAR 2020 19:21
Svenska Skidförbundet ställer in samtliga tävlingar sanktionerade av förbundet centralt. Beslutet gäller tills vidare. Vi råder även våra klubbar och arrangörer att i dagsläget ställa in alla evenemang.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2020 19:21

– Med den kunskap som vi har i dag och med de rekommendationer som nu har kommit från myndigheter måste vi agera. Vi befinner oss i en extrem situation där smittan och spridningen av coronaviruset har accelererat och då är det viktigt vi lyssnar och följer de rekommendationer som myndigheterna ger oss, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Detta får konsekvenser för våra evenemang.

– Ser vi nationellt har vi ett flertal ungdomstävlingar som totalt med aktiva, funktionärer, föräldrar och tillresande kan överstiga nivån för vad myndigheten rekommenderar. Dessa arrangemang tvingas vi nu ställa in, säger Strömberg.

I dagsläget arrangeras även ett antal större internationella tävlingar, som deltagarmässigt inte når upp i de nivåer som närmar sig rekommenderad nivå, men där alternativet är att genomföra eventen inför tomma läktare.

– Tyvärr, det är tråkigt, men i dagsläget är detta av underordnad betydelse. Hälsa och säkerhet går alltid först, säger Strömberg.

Svenska Skidförbundet rekommenderar även klubbar och arrangörer att i dagsläget ställa in samtliga tävlingar och att hantera andra sammankomster enligt myndighernas rekommendationer.

– Det finns ingen anledning att i dagsläget riskera någonting. Vi har ett gemensamt ansvar att verka för att minimera smittspridning och därför inte arrangera sammankomster, säger Strömberg.

Beslutet gäller tills vidare. Svenska Skidförbundet följer noggrant utvecklingen och kommer kontinuerligt uppdatera information via skidor.com och våra andra kommunikationskanaler. 

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
Webb puff stor corona-316-103.png
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info