Hoppa till sidans innehåll

Tre unga ledare på snö belönas

30 APR 2020 10:50
Carolina, Mathias och Natalie heter de tre stipendiater som får 30 000 kronor vardera ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden ska premiera unga ledare som har potential att ta steget upp till elit-/landslagstränare
  • Skapad: 30 APR 2020 10:50

– Det är mycket viktigt för verksamheten att vi fortsätter få fram inspirerande och engagerande ledare inom Svenska Skidförbundet. Därför ser vi detta stipendium som mycket viktigt. Vi har som vanligt fått in flera bra nomineringar vilket visar på att det finns många kompetenta unga ledare i skid- och snowboard-Sverige. Vilket glädjer mig otroligt! Det har som vanligt inte varit en enkel urvalsprocess men nu har vi hittat tre stipendiater som sticker ut lite extra. Vi är otroligt tacksamma för deras och alla andra ledares engagemang i vår verksamhet och önskar dem stort lycka till i framtiden, säger förbundsordförande Karin Mattson.

2020-års stipendiater och framstående unga ledare på snö är…

Carolina Edwall (freeski), Säfsens, Dalarnas Skidförbund

– Jag är superglad, det värmer verkligen att få detta stipendium! Och jag är otroligt tacksam över att det jobb jag gör uppskattas på detta vis. Det gör verkligen att jag motiveras att ge ännu mer tillbaka till sporten. Jag är också glad att freeski uppmärksammas på det här sättet. Vi är många ledare som arbetar hårt för att sätta vår sport på idrottskartan och kunna ge våra adepter de absolut bästa förutsättningarna. Personligen vill jag även öka jämställdheten inom freeski och få fler tjejer aktiva inom vår sport, säger Carolina.

Motivering: Med en aldrig sinande energi bidrar Carolina Edwall dagligen till att göra svensk freeski lite bättre. Genom engagemang och kunskap är Carolina en viktig kugge i elevernas utveckling och framgångar på Riksidrottsgymnasiet i Malung, där hon verkar som ledare och mentor på freeski-gymnasiet. Hon är också en mycket uppskattad hjälptränare till freeski-landslaget. Carolina är även engagerad i utvecklingen av unga freeski-tjejer och hon har varit en bidragande orsak till framgångarna med Progsessions (lägerverksamhet för tjejer), redan från år ett. Vi spår en fortsatt ljus framtid för Carolina, både som ledare och förebild.

Mathias Moberg (alpint), Arvika SLK, Värmlands SF

– Jag är faktiskt lite chockad av beskedet, det känns både overkligt och väldigt oväntat att få ett så fint stipendium. Men det är förstås jätteroligt att någon uppmärksammar det jag gör, det blir ett kvitto på att jag faktiskt har gjort något bra. Eftersom jag planerar att ta en Master på GIH så passar det väldigt bra att få ett bidrag till detta. Jag brinner verkligen för prestationsutveckling inom den alpina sporten, så det är min framtidsdröm att kunna satsa mer på det, säger Mathias.

Motivering: Mathias har via sitt tränaruppdrag för Klarna Skiduniversitet och samtida studier på GIH´s tränarutbildning påvisat en gedigen kunskap inom och ett stort engagemang för den alpina sporten. Mathias har höga ambitioner med sitt ledarskap och är med sin positiva personlighet sin kunskap en stor tillgång för både åkare och ledare.

Natalie Hermansson (alpint), Uppsala Slalomklubb, Upplands Skidförbund

– Jättekul, jag har gått på moln sedan jag fick beskedet! Att få detta fina stipendium ger mig verkligen inspiration och det är ett kvitto på att det jag gör är uppskattat. Jag ser det även som en bekräftelse som motiverar mig att fortsätta utveckla mitt ledarskap. Jag kommer nog använda detta till att vidareutbilda mig inom mental rådgivning eftersom det är viktigt att kunna kommunicera med åkarna på rätt sätt, säger Natalie.

Motivering: Natalie är en naturlig ledare med hög ambitionsnivå. Hon gör alltid sitt yttersta med målet att allt hon tar sig för ska bli så bra som möjligt. Natalie har ett stort hjärta och är en utmärkt förebild för de aktiva genom sitt stora engagemang för den alpina sporten.

Om fonden

Fonden skapades för att fira Kung Carl XVI Gustafs 70-årsdag den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år. Stipendiater meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet så att stipendiaterna kan "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

LÄS MER: H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
Webb puff stor corona-316-103.png
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info