Hoppa till sidans innehåll

Välkommen på workshop kring digitalisering

24 NOV 2020 14:19
Arbetet med Strategi 2026 är igång på bred front hos Svenska Skidförbundet. För att ta arbetet vidare från papper till verklighet behöver vi hjälp från er i distrikt och förening.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2020 14:33

I Svenska Skidförbundets nya Strategi 2026 finns fyra prioriterade områden som ska få oss att bli fler och bli bättre:

  • Modern idrott
  • Attraktiv partner
  • Ledarskap i framkant
  • Tillgänglighet för tillväxt

I strategin finns även ett antal möjliggörare som är grundförutsättningen för att vi ska kunna lyckas inom våra prioriterade områden.

En av dessa är Digitalisering, som på olika sätt och inom olika delar av arbetet, är relevant för oss alla. Det kan handla om kommunikationsplattformar, medlemsadministration, datainsamling, och utbildningsalternativ. Kort sagt allt som påverkar vår utveckling både sportsligt och administrativt. Möjligheterna är oändliga och här finns utrymme för många positiva förändringar.

Det som är säkert är att digitaliseringen redan nu påverkar vår verksamhet och om vi anammar möjligheterna på ett smart sätt kommer det att gynna vår utveckling.

För att säkerställa att vår digitaliseringsresa blir så bra och effektiv som möjligt, behöver vi ta del av tankar och erfarenheter från hela vår verksamhet. Framförallt den del där distrikt och föreningar lever och verkar. Vår idrotts ideella krafter, är en mycket viktig del av det arbetet.

LÄS MER: Strategi 2026

Inbjudan till workshop

Vi kommer under två workshops ställa oss själva frågan hur vi jobbar i framtid; vilket drömscenario ser vi om fem år?

Det handlar om att förenkla vardagen här och nu utifrån de behov som finns, befintliga svårigheter i det dagliga arbetet och vilka typer av arbetssätt som saknas, kopplat till manuell och digitalt användande.

Workshops kommer att hållas digitalt genom plattformen Zoom följande datum:

  • 8 december, kl. 18.00–20.00
  • 9 december, kl. 18.00–20.00

Vi önskar representanter från både distrikt och förening, 5–6 personer per workshop. De enda förkunskaperna är att du med ett öppet sinne och en rimlig insyn i den egna verksamheten, är villig att ta dig an framtidens utmaningar och möjligheter och att dela med sig av dina erfarenheter samt tankar.

Intresseanmälan

Skicka ett mejl till This is a mailto link,  senast den 30 november, ange namn, förening/distrikt och det datum du önskar delta.

Vi ser verkligen fram emot ta de första stegen i vår digitaliseringsresa tillsammans!

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info