Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD/BILDBYRÅN

Bessman omvald till Riksidrottsstyrelsen

01 JUN 2021 10:41
Den 28–30 maj genomfördes Riksidrottsmötet digitalt, på grund av Coronapandemin. SSF deltog med sex ombud med ordförande Karin Mattsson, Anders Furbäck och förbundsdirektör Ola Strömberg i spetsen. Totalt var det närmare 200 röstberättigade ombud.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 10:41

– Det var så klart ett väldigt annorlunda Riksidrottsmöte i helgen när inte alla kunde vara på samma plats utan framför skärmen i stället. Det minskade däremot inte engagemanget och debatten, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundets vice ordförande Stefan Bessman omvaldes med flest röster till fyra år i Riksidrottsstyrelsen och SISU Idrottsutbildarnas Förbundsstyrelse. Björn Eriksson omvaldes som ordförande för Riksidrottsförbundet (RF) och SISU I (SISU) i två år.

– Så klart ett stort och välförtjänt grattis till Stefan Bessman som valdes till en ny styrelseperiod. Ett annat viktigt beslut var att det tydliggjordes att det är vi som skidförbund som tillsammans med våra skid- och snowboardföreningar ansvarar för och driver vår egen idrottsutveckling. Vi tar gärna stöd av RF och SISU, men det är utifrån våra egna strategier som vår verksamhet ska utvecklas. Därför är det också naturligt att en större andel av våra gemensamma pengar går ut till förbunden för att utveckla vår idrottsverksamhet, säger Karin Mattsson.

LÄS MER: Om RF-stämman

För frågor kontakta Karin Mattsson, This is a mailto link.

Skribent: Mattias Claesson
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info