Hoppa till sidans innehåll

Miljoner tack till Postkodlotteriet

19 MAR 2021 09:43
Ett jättestort tack till alla lottköpare i Svenska Postkodlotteriet! Svenska Skidförbundet fick i dag äran, och den stora lyckan, att ta emot ett fantastiskt bidrag på 15 000 000 kronor till vår barn- och ungdomsverksamhet.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2021 09:43

– Vi är oerhört tacksamma för Postkodlotteriets bidrag till Svenska Skidförbundets verksamhet. I år är det mer välkommet än någonsin. I coronapandemins spår har vi sett att allt fler barn och ungdomar tyvärr har slutat idrotta. Men nu har vi, genom Postkodlotteriet, fått möjlighet att satsa ännu hårdare på att få tillbaka dessa, kunna behålla de som är kvar och inte minst inspirera ännu fler att upptäcka det härliga med skid- och snowboardidrott, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Drygt en miljard(!) kronor delades ut när Postkodlotteriet genomförde sin årliga förmånsgala. Svenska Skidförbundet var en av de lyckliga 58 mottagarna som fick dela på den fantastiska summan 1 040 423 000. Sedan lotteriet startade i Sverige 2005 har sammanlagt över 12 miljarder kronor delats ut till välgörande ändamål. Över en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet.

Totalt har Svenska Skidförbundet sedan 2014 nu fått otroliga 102 900 000 kronor av Postkodlotteriet, varav 13 000 000 kronor har gått till specialprojekt som exempelvis "Alla barn har rätt".

Jättestort tack till dig som är lottköpare

Svenska Skidförbundet vill rikta ett speciellt stort och varmt TACK till alla lottköpare som gör det möjligt för Postkodlotteriet att fortsätta dela ut bidrag, så att alla vi på Svenska Skidförbundet kan fortsätta inspirera hela Sverige och visa på hur roligt det är med skid- och snowboard-aktiviteter – för alla.

Bidraget går bland annat till vår framgångsrika satsning Alla på snö som ger fjärdeklassare, fritidshemsbarn och gymnasieelever, från norr till söder, möjlighet att kostnadsfritt uppleva en dag på snö – i både backar och spår.

210209 APS Kungsberget Särskola snökastning ULF PALM 800-476.jpgDenna bild togs när 34 särskoleelever från Norrsätraskolans grundsärskola fick en dag på snö. Foto: Ulf Palm.

Varje säsong får cirka 23 000 barn och 1 400 gymnasieelever i 53 kommuner uppleva snöglädje tack vare er!

LÄS MER: Detta är Alla på snö

Fakta #postkodeffekten

Postkodlotteriets vision är "En bättre värld för människor, djur och miljö". Verksamhetens överskott fördelas ut till utvalda organisationer som får dela på hundratals miljoner varje år, pengar som används till viktiga projekt både i Sverige och övriga världen. Det är detta som är #postkodeffekten.

LÄS MER: postkodlotteriet.se

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
Webb puff stor corona-316-103.png
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info