Hoppa till sidans innehåll
Foto: SIMON ELIASSON

Nytt samarbete med Expressen och Bonnier

28 OKT 2021 08:40
Svenska Skidförbundet inleder ett samarbete med Expressen och Bonniers lokala titlar. Ett samarbete som betyder fler sändningar från ännu fler tävlingar, under den kommande säsongen 2021/2022.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2021 08:40

Det är en stor satsning som görs tillsammans med Expressen och Bonniers lokala titlar på att sända och rapportera från säsongen. Ambitionen är tydlig från båda parter – att fördjupa samarbetet ytterligare under kommande säsonger, dessa diskussioner startar redan nu.

–Riktigt roligt att vi kan inleda ett samarbete med Expressen och Bonniers lokala titlar, som har varit en av de aktörer som verkligen bevakat och följt våra idrotter under flera år. Att vi nu kan sända ännu fler nationella tävlingar, även på lokal nivå, är förstås både roligt och viktigt för oss. Vi är vintersporten som redan är en av de mest populära idrotterna, givetvis är det viktigt att vi då ger fler möjlighet att kunna följa våra idrotter. Nu ska vi ge allt detta första år, samtidigt som vi tar sikte på att diskutera vidare hur vi fördjupar vårt samarbete ytterligare, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör, Svenska Skidförbundet.

– Skidor är ett av de ämnen som Expressens publik är mest engagerad i. Därför är detta samarbete ett av våra mest prioriterade inom livesport, säger Klas Granström, chefredaktör för Expressen och affärsområdeschef för Expressen Lifestyle.

Tyngdpunkten kommande säsong ligger på längdverksamheten där över 20 tävlingsdagar, från i början av december till senare delen av april, kommer livesändas. Samarbetet omfattar även alpina- och skicross-tävlingar liksom möjlighet att sända övriga idrotter, fler tävlingar kan även tillkomma under säsongen.

– Genom vårt samarbete med Expressen och Bonniers lokala titlar kommer våra största nationella tävlingar ut på större plattformar, som i sin tur gör att vi kan nå ut till ännu fler skidfans. Det ger arrangörer, åkare och hela skidfamiljen större möjligheter att utvecklas, genom att de kommer att synas ännu mer, säger Malin Westhed, marknadschef för längdlandslaget, Svenska Skidförbundet.

 – Vi har en modell som är unik när det gäller sporträttigheter, där vi når ut både nationellt genom Expressen och lokalt genom våra lokala titlar. Skidsporten är verkligen en sport som passar perfekt för oss, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, där Expressen och Bonnier News Local ingår.

Tävlingarna kommer vara tillgängliga för Premiumkunder på Expressen och för de som är abonnenter på någon av Bonnier News Locals över 40 titlar.

Skribent: Mattias Claesson
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info