Hoppa till sidans innehåll

Anläggningsansvarig sökes till Svenska Skidförbundet

03 FEB 2021 16:36
Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas inom många områden. Nu söker vi en anläggningsansvarig som kan göra våra idrotter mer tillgängliga för fler.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2021 16:36

Svenska Skidförbundet (SSF) har identifierat tillgänglighet som en av nyckelfaktorerna för att fortsätta vår positiva trend och öka antalet medlemmar ännu mer.

En del av aspekterna kring tillgänglighet är tillgången till snö på nära håll, vi förstärker därför vår organisation med en central funktion kopplad till anläggningsfrågor.

Rollen

Rollen som anläggningsansvarig är strategiskt viktig för SSF då tillgänglighet är ett av våra prioriterade områden i den strategiska plan som antogs vid förbundsmötet i oktober 2020.

LÄS MER: Strategi 2026 

Tjänsten som övergripande anläggningsansvarig är nyinrättade, det finns därför möjlighet att påverka rollens utformning.

Du kommer att arbeta dels tillsammans med befintliga personer inom SSF som i dag jobbar med anläggningsfrågor (kontor i Falun/Åre). Arbete sker även tillsammans med anläggningsägare, kommuner och även intresseorganisationer (exempelvis SLAO) samt våra distrikt och anläggningsgrupper inom distrikten. Detta innebär att resor förekommer.

Du ingår i stabsfunktionen och rapporterar till vår verksamhetsutvecklare.

Du är både en god strateg som ser långsiktiga behov och har även förmågan att identifiera och prioritera aktiviteter som leder till bättre tillgänglighet till snö, både på kort och lång sikt.

Det är av vikt att du är en god kommunikatör, lyckas skapa förtroende och har kapacitet att leda andra utan formella rapporteringsvägar. En stor del av din roll består i att bistå med råd och stöd och kunna driva processer och initiativ själv och/eller genom andra. Det är viktigt att du är självgående och kan organisera och planera ditt arbete med hög träffsäkerhet och leverans av uppsatta mål.

Det underlättar om du har ett genuint intresse för idrott, gärna skid- och snowboardåkning. Är kreativ, inspirerande och strukturerad med förmåga att skapa förtroende inom och utom organisationen. Du skapar arbetsglädje som får andra att uppnå goda resultat.

Arbetsuppgifter

Uppdraget består i att, utifrån SSFs strategiska plan, arbeta med tillgänglighetsfrågor och anläggningsarbete i samverkan med grenar, distrikt, föreningar samt kommuner.

Kvalificerande 

  1. Eftergymnasial utbildning.
  2. God säkerhet i att uttrycka dig i tal och skrift.
  3. Goda kunskaper i MS Office 365, bland annat Office-paketet, Teams och OneDrive.

Meriterande

  1. Erfarenhet inom idrottsrörelsen samt samverkan med andra idrottsrelaterade organisationer som exempelvis Riksidrottsförbundet.
  2. Arbetat med kommuner och dylika organisationer.
  3. Erfarenhet från idrottspolitiska sammanhang.
  4. Erfarenhet av tekniska lösningar inom anläggningsdrift.

Om tjänsten

Omfattning: Heltid. Visstidsanställning 12 månader (möjlighet till fast anställning) 
Tillsättning: Snarast
Lön: Fast månadslön
Placeringsort: Flexibel

Ansökan: Skicka cv och ett personligt brev till This is a mailto link

För att vi skall kunna administrera denna rekrytering kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.

Sista ansökningsdag: 23 februari 2021

Frågor

Frågor om tjänstens innehåll, kontakta
Elisabeth Egnell, verksamhetsutvecklare
Telefon: + 46 (0)735 23 11 30
E-post: This is a mailto link

Övriga frågor, kontakta
Ulrika Back Eriksson, HR-ansvarig
Telefon: + 46 (0)70 366 91 08
E-post: This is a mailto link

Välkommen med din ansökan!

Om Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i hela Sverige genom våra 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar. Tio olika idrotter samsas inom förbundet: alpint, backhoppning, längdskidåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, speedski och telemark. Kort och gott, det finns något för alla.

På Svenska Skidförbundet lever vi dagligen efter vår vision: Bäst i välden – Alla på snö. En vision som genomsyrar allt vårt arbete.

Vårt huvudkontor finns i Falun och i Åre hittar du vårt alpina kontor.

Vill du veta mer? Besök www.skidor.com.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info