Hoppa till sidans innehåll
Elin Jonsson, Martin Persson och Petra Åkerblom.

Årets stipendiater i Kungens 70-årsfond utsedda

30 APR 2021 08:00
Elin Jonsson, Martin Persson och Petra Åkerblom tilldelas 30 000 kronor vardera ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden premierar unga ledare som har potential att ta steget upp till elit-/landslagstränare.
  • Uppdaterad: 30 APR 2021 08:00

– Det är otroligt viktigt för Svenska Skidförbundets verksamhet att vi fortsätter ha inspirerande och engagerande ledare inom organisationen. Därför är det en stor glädje att kunna uppmuntra några av de ledare vi verkligen tror kan ta steget upp till elit-/landslagstränare. Vi vet att det finns många kompetenta unga ledare i skid- och snowboard-Sverige, det visar inte minst alla nomineringar som skickades in. Bland dessa har vi hittat tre stipendiater som sticker ut lite extra. Vi önskar Elin, Martin och Petra, samt alla andra ovärderliga ledare, stort lycka till i framtiden, vi behöver er! säger förbundsordförande Karin Mattson.

2021-års stipendiater och framstående unga ledare på snö är…

Elin Jonsson, Järvsö Alpina, Hälsinglands SF (alpint)

– Jag visste att jag skulle bli glad om jag skulle bli tilldelad stipendiet, men inte att jag skulle bli såhär glad! Det känns väldigt ärofyllt att Svenska Skidförbundet tror på mig, säger Elin Jonsson, Järvsö Alpina, Hälsinglands SF, säger Elin Jonsson.

Motivering: Förutom att träna ungdomar i sin hemmaklubb utför Elin olika uppdrag åt Svenska Skidförbundet, bland annat håller hon SATU-utbildningar och är engagerad i förbundets satsning ”Alla på snö”. Elin är en riktig eldsjäl och glädjespridare. Hon kombinerar detta snyggt och balanserat med sin fantastiska pedagogik och stora kunskap inom ledarskap och alpin skidåkning. Vi spår en fortsatt ljus framtid för Elin, både som ledare och förebild

Martin Persson, Trillevallens Sportklubb, Jämtland-Härjedalens SF (längdåkning)

– Det är väldigt hedrande att bli tilldelad detta stipendium från H.M konungens fond för ungt ledarskap i ett Skidsverige med väldigt många duktiga unga ledare, som gör väldigt mycket för Skidsveriges fortsatta utveckling, säger Martin Persson, Trillevallens Sportklubb, Jämtland-Härjedalens SF.

Motivering: Martin har trots sin unga ålder redan arbetat ett antal år som tränare, både som ledare i Trillevallens IF:s elitverksamhet och på Riksidrotts gymnasiet i Järpen. Martin är engagerad och dedikerad sitt uppdrag och ledarskap. Han har alltid nya idéer och vill ständigt utveckla den verksamhet han är verksam i. Genom sitt stora engagemang är han en utmärkt förebild för de aktiva.

Petra Åkerblom, Sävast Ski Team, Norrbottens SF (längdåkning)

– WOW! Så ärofyllt och roligt att få denna uppskattning. Stipendiet blir ett stöd och en språngbräda vidare i min fortsatta ledarskapssatsning. Tusen tack! säger Petra Åkerblom, Sävast Ski Team, Norrbottens SF.

Motivering: Petra har en examen inom idrottsvetenskap, erfarenhet som vallare och ledare på Paralympics, ledare på olika uppdrag, både inom föreningsvärlden och Svenska Skidförbundet. Hon arbetar i dag specialidrottslärare på NIU längd i Älvsbyn där hon drivs av att utveckla både unga skidåkare – och sig själv.  Som person är Petra framåt och står för sin åsikt, egenskaper som kommer väl till pass i hennes framtida roll som elittränare.

Om fonden

Fonden "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö" skapades som present till Kungen på hans 70-årsdag, den 30 april 2016. Tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö, 20–35 år.

Stipendiesumman på 30 000 kronor ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet, så att de ska kunna "fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå".

Vilka som utses till mottagare av stipendiet meddelas varje år den 30 april, på Kungens födelsedag.

LÄS MER: H.M. Konungens 70-årsfond för unga ledare på snö

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info