Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Begränsning i antal deltagare försvinner 29 september

07 SEP 2021 15:56
I dag kom beskedet som vi har väntat och hoppas på. Från och med den 29 september lyfts alla nuvarande restriktioner för deltagarantal – för alla typer av evenemang.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2021 15:56

– Det var verkligen ett välkommet besked! Nu kan vi, sakta men säkert, återgå till en mer normal verksamhet från och med oktober, det känns verkligen skönt, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Det svenska samhället befinner sig i ett nytt och bättre läge. Vaccineringen har visat sig vara effektiv, och därför kan gällande restriktioner inte längre motiveras ur folkhälsoperspektiv. Restriktionerna bedöms ha en liten påverkan för att pressa ned smittspridningen, istället handlar det om att få upp vaccinationsgraden. Därför har Folkhälsomyndigheten bedömt att fler restriktioner kan lyftas.

Deltagarantalet för allmänna sammankomster tas därför bort från och med den 29 september.

– Den som är fullvaccinerad kan i stora drag leva som vanligt, säger Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Det kan dock bli aktuellt med tillfälliga lokala restriktioner om situationen skulle kräva det. 

Regeringen meddelar också att förslag om vaccinationsbevis är utlagt på remiss. Beviset kan komma att behövas om det visar sig att restriktionerna trots allt inte kan lyftas den 29 september. Vaccinationsbeviset skulle i så fall endast användas vid stora evenemang, där Folkhälsomyndigheten rekommenderar detta.

LÄS MER: Flera restriktioner tas bort den 29 september (länk till krisinformation.se) 

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info