Hoppa till sidans innehåll

Comeback till Svenska Skidförbundet för ny längdchef

07 OKT 2021 11:00
Det blir Lars Öberg som blir ny längdchef i Svenska Skidförbundet. Lars Öberg har en gedigen och flerårig erfarenhet av Svenska Skidförbundet som tidigare vallare, vallachef, och även som förbundskapten inom längdorganisationen.
  • Skapad: 07 OKT 2021 11:00

– Det känns riktigt bra att presentera Lars Öberg som vår nya längdchef. Han har utöver tidigare erfarenheter från Svenska Skidförbundet mycket breda ledarskapserfarenhet från sitt yrke som chef inom Polisen. Att Lars nu kommer in med sina erfarenheter och fortsätter det arbete som är påbörjat kommer att vara en viktig del i den resa som hela förbundet har inlett, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

 

– I det korta perspektivet ser jag att min roll som ny längdchef blir att bidra till en fortsatt positiv känsla, trygghet och stabilitet inom längdorganisation inför den annalkande tävlingssäsongen, inte minst med ett spännande vinter-OS i Kina. Först därefter ser jag det möjligt att kunna ta långsiktiga strategiska steg vidare inför framtiden och att kunna bidra till att vi tillsammans hittar vägar till en hållbar och positiv utveckling av längdskidsporten, och förstås även hela Svenska Skidförbundet, säger Lars Öberg.

Ander Byström, Landslagschef Svenska Skidförbundet längd:

– Vi har varit tydliga i våra önskemål runt den nye chefens profil, att personen ska fortsätta jobba med det ledarskap som Daniel Fåhraeus infört och som vi redan arbetar med inom hela organisationen. Öberg besitter dessa egenskaper och har dessutom sedan tidigare lång erfarenhet av vår sport. Jag tror att detta kommer bli mycket bra och tillsammans ska vi arbeta för att fortsätta det långsiktiga arbetet med att befästa vår position som en av vårt lands mest populära idrotter.

Lars Öberg tillträder sin tjänst i början av december 2021. 

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info