Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

DLA Piper exklusiv juridisk rådgivare

29 JUN 2021 09:00
Nu förlänger Svenska Skidförbundet och Ski Team Sweden AB sitt samarbete med den globala affärsjuridiska advokatbyrån DLA Piper. Samarbetet innebär att DLA Piper fortsätter som exklusiv juridisk rådgivare.
  • Skapad: 29 JUN 2021 09:00

– Att ha en partner som verkligen förstår vår verksamhet och har den globala styrkan som DLA Piper har är avgörande i många situationer. Det känns betryggande att fortsätta vårt samarbete med dem, säger Ola Strömberg.

Som affärsjuridisk fullservicebyrå har DLA Piper en dedikerad grupp av jurister med stor erfarenhet inom media-, sport- och underhållningssektorn. Juridisk kompetens finns såväl i Sverige som internationellt vilket gör att byrån bland annat kan bidra med erfarenheter från idrottsförbund i andra länder. Samarbetet skapar även värde för förbundet i form av leverantörskontroll och strategisk planering inför stora sportevenemang.  

– Vi är stolta och glada över att få vara Svenska Skidförbundets och Ski Team Sweden ABs exklusiva legala rådgivare. Förbundet hanterar tio olika idrottsgrenar som skapar fina värden för samhället. Genom ett nära samarbete, uppbyggt industrikunnande och relevant juridisk rådgivning kan vi bidra till att utveckla skid- och snowboardsporten. Vår globala närvaro gör att vi kan bistå oavsett var i världen förbundet har engagemang, det är värdefullt, säger advokat Erik Selander på DLA Piper.

DLA Piper är sedan 2019 legal rådgivare till Svenska Skidförbundet. Bland annat var DLA Piper sponsor och juridisk rådgivare till VM-bolaget Åre 2019 avseende Alpina VM och den alpina världscupfinalen 2018 samt sponsor för tre världscuptävlingar i parallellslalom i Hammarbybacken. Bland DLA Pipers klienter finns flera idrottsföreningar och idrottsförbund samt sponsorer, producenter och distributörer av medierättigheter till idrottsevenemang.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info