Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

En mer träffsäker pandemilag kan vara på väg

17 FEB 2021 14:51
Regeringen har presenterat förslag till förändringar i nuvarande pandemilag som nu är ute på remiss. Där finns bland annat förslag till förtydligande av Allmänna sammankomster och Officiella tillställningar, som kan påverka våra verksamheter.
  • Skapad: 17 FEB 2021 14:51

Socialminister Lena Hallengren och kultur. och idrottsminister Amanda Lind presenterade hur pandemilagen bättre ska kunna anpassas utifrån de verksamheter som bedrivs och hur risker med smittspridning för dessa ser ut.

Svenska Skidförbundet har länge påpekat att bedömningen om ett idrottsevenemang kan genomföras eller inte, sett ur risk för smittspridning, även bör ta hänsyn till om det arrangeras inom- eller utomhus.

Våra verksamheter bedrivs i princip uteslutande utomhus, inte sällan över stora ytor och/eller vidsträckta spår i skogen. Risken för smittspridning är konstaterat mindre utomhus och vid stora ytor. Detta gäller i vårt fall både deltagare och publik.

Hallengren och Lind presenterade förslag till ändringar som skickats ut på remiss till den 26 februari, för att få in synpunkter på förslagen. Svenska Skidförbundet är en av de som fått inbjudan att svara. Eventuella ändringar skulle enligt ministrarna kunna börja gälla tidigast den 11 mars i år, om smittläget i landet är på en nivå som tillåter detta.

– Det är positivt att regeringen nu lyssnar på det vi, och andra, sagt under en längre tid. Det måste gå att ha mer träffsäkra regler än i dag, inte minst för oss som bedriver nära nog all verksamhet utomhus. Nu ska vi titta igenom förslagen ordentligt och ge Skid- och snowboardsveriges synpunkter till regeringen senast den 26 februari, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info