Hoppa till sidans innehåll

Flera världscuptävlingar i Sverige

20 JAN 2021 07:24
Sverige fortsätter arrangera världscuptävlingar på hemmaplan även vintern 2021. Längdtävlingar i Ulricehamn och Falun, alpina damtävlingar i Åre och skicross samt speedski i Idre står på schemat.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2021 14:24

Sverige fortsätter att sätta avtryck på kartan som världscuparrangör. Vintern 2021 är inget undantag. Det kommer arrangeras flera världscuptävlingar i både längdskidor, alpint, skicross och speedski på hemmaplan under januari till mars. Dessutom genomfördes i december två världscuptävlingar i puckel i Idre.

– Att få visa upp våra idrotter här hemma är otroligt viktigt för oss, både sportsligt och kommersiellt, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Sverige har en lång tradition att varje år få arrangera världscuptävlingar, detta är dock ingen självklarhet. Det internationella skidförbundet FIS utser tävlingsarrangörer säsong för säsong och de som inte håller måttet får inte förnyat förtroende.

– Att Sverige varje år finns med på FIS tävlingsschema, och att vi i år dessutom har blivit tilldelade flera extra tävlingar, är bevis på att våra arrangörer gör ett fantastiskt jobb. Utan deras engagemang och vilja vore det inte möjligt att genomföra så här stora tävlingar. Deras insats betyder enormt mycket för utvecklingen av sporterna., säger Ola Strömberg.

I vanliga fall är det stor folkfest på samtliga arenor. I blir det annorlunda eftersom ingen publik tillåts på grund av pandemin. Så folkfesten får istället flyttas till tv-, radio- och digitala kanaler.

– Hoppas att alla kommer vara stolta över tävlingarna på hemmaplan, även fast de inte kan vara på plats. Men varför inte ta fram flaggor och visslor och skapa din egen folkfest framför skärmen, föreslår Ola Strömberg.

Datum

Plats

Gren

 

Länk

20–24 jan   

Idre                  

Skicross                  

Skicross x 3

Läs mer

29–31 jan

Falun

Längdåkning

10/15 km F
10/15 km K
Sprint

Läs mer

6–7 feb

Ulricehamn

Längdåkning

Sprint
Sprintstafett

Läs mer

11–13 mars

Idre

Speedski

Speedski x 3

 

12–13 mars

Åre

Alpint, damer

Slalom x 2

Läs mer

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info