Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Förlängda rekommendationer att avstå läger och tävlingar

31 MAR 2021 15:58
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att de lättnader som planerades i begränsningsförordningen flyttas fram till den 3 maj. För idrotten betyder det fortsatt stopp för tävlingar och läger, med undantag för elitverksamhet.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2021 15:58

Uppdatering: Den 22 april meddelade regeringen att nedanstående rekommendationer förlängs ytterligare, till och med den 17 maj. Se förbundsdirektörens kommentar den 23 april. 

– Att restriktionerna antagligen förlängs till den 3 maj innebär att tävlingssäsongen definitivt är över för alla utom den absoluta eliten, och tråkigt nog för alla barn och unga. Säsongen har varit en riktig prövning, framförallt just för våra barn och ungdomar. Vi inom Skid- och snowboardsverige måste nu tillsammans göra allt vi kan för att de ska vilja fortsätta sin skid- eller snowboardkarriär, även efter den här säsongen. Det kommer kräva nya initiativ och att vi vågar tänka i nya banor, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Detta gäller fram till 3 maj

  • Idrottsrörelsen bör avstå helt från att arrangera eller delta i läger, cuper och andra tävlingar. Gäller alla åldersgrupper. Undantaget yrkesmässig idrott, se SSFs definition.
  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller träning utomhus, om möjligt.
  • Maximalt åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, exempelvis idrottsevenemang med publik. Särskilda begränsningar finns för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten.

Beroende på det lokala smittläget kan kommuner och regioner fatta andra beslut, vilket gör att restriktioner kan variera. Håll dig därför informerad om vad som gäller där du befinner dig.

LÄS MER: Svenska Skidförbundets samlade information under coronapandemin

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info