Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesper Zerman Puckellandslaget var ett av sju landslag som var på plats under årets medieupptakt.

Fysisk medieupptakt inför OS-säsongen

14 OKT 2021 10:37
Äntligen fick vi återigen träffas fysiskt när årets medieupptakt ägde rum i nya lokaler hos vår huvudsponsor Svenska Spel. Journalister var samlade för att prata med några av våra största skid- och snowboardstjärnor inför den stundande OS-säsongen.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2021 10:37

Två år efter den senaste fysiska medieupptakten fick vi äntligen träffas på plats igen. Den här gången i nya lokaler tillsammans med vår huvudsponsor Svenska Spel. Under två intensiva dagar samlades nästan alla våra elva landslag för att möta de nyfikna journalisterna. Extra spännande i år då en OS-säsong väntar.

Medieupptakten inleddes på torsdag förmiddag med en studiosändning hos Viaplay där några av våra landslagsåkare gästade. Efter lunch välkomnades landslagen i längdåkning och backhoppning till medieupptakten som inleddes med en presskonferens. Under presskonferensen presenterades också kandidaturen för VM i Falun 2027 och vi fick en pratstund med den nya längdchefen Lars Öberg. Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson som slutar sitt uppdrag som medicinskt ansvarig för längdlandslaget avtackades med blommor.

Efter presskonferensen väntade ivriga journalister från bland annat SVT, Radiosporten, DN, Expressen, Aftonbladet och TT på att få enskilda intervjuer med våra aktiva. Till både journalisternas och de aktivas glädje bjöds de även på god mat och fika.

Nedan följer ett bildsvep från dagarna, foto: Jesper Zerman/Bildbyrån. 

211008-mediadagar-Pliggen-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Anders Södergren gav blommor till Per "Pliggen" Andersson som avslutar sitt uppdrag som medicinskt ansvarig för längdlandslaget. 

211008-mediadagar-jonna-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Många journalister vill intervjua VM-guldmedaljören Jonna Sundling. Här sittandes på bollar i en del av Svenska Spels lokaler.  

211008-mediadagar-LängdDamer-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Längdladslagets damer fick se en trailer av SVTs nya dokumentär "Bäst när det gäller" under presskonferensen. Fr.v. Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson. 

211008-mediadagar-LängdHerrar-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Under presskonferensen visade Svenska Spel en bettinglista med de åkare som inför säsongen tros ta hem segern i den totala världscupen. Här ser vi delar av längdlandslagets herrar fr.v. William Poromaa, Oskar Svensson och Jens Burman. 

211008-mediadagar-backhoppning-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Även landslaget i backhoppning var på plats med fr.v. Frida Westman och Astrid Norstedt. Flera journalister blev extra intresserade när de berättade om deras satsning och varför de tycker att det är så roligt att flyga. 

Medieupptakt dag två 

Den andra dagen var det landslagen i freeski, snowboard, alpint, puckel och speedski som tog plats på scen inför entusiastiska journalister. Innan de enskilda intervjuerna startade presenterade förbundsdirektör Ola Strömberg den glädjande nyheten att grasskiing kommer bli en ny gren inom Svenska Skidförbundet.

211008-mediadagar-AlpintDamer-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN. (1).jpg

De alpina damerna fr.v Sara Hector, Anna Swenn-Larsson och Lisa Hörnblad svarar på frågor från journalisterna. Både Anna Swenn-Larsson och Lisa Hörnblad är äntligen tillbaka i tävlingssammanhang efter skador. 

211008-mediadagar-Britta-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Världens bästa speedskiåkare, Britta Backlund, var tillsammans med resten av landslaget med under medieupptacktens andra dag. De visade bland annat upp deras specialbyggda hjälmar. 

211008-mediadagar-freeski-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN. (1).jpg

Delar av freeskilandslaget fr.v Henrik Harlaut, Oliwer Magnusson, förbundskapten Niklas Eriksson, Oscar Wester och Hugo Burvall.

211008-mediadagar-snowboard-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN. (1).jpg

Snowboardlandslaget fr.v förbundskapten Jocke Hammar, Niklas Mattsson och Sven Thorgren berättade om nybyggda Kläppen Arena som har skapat bra träningsförutsättningar på hemmaplan och som förhoppningsvis kan hjälpa dem att ta medaljer framöver.

Under dagen delades även Svenska Skidförbundets hederstecken ut till freeskiåkarna Oliwer Magnusson och Henrik Harlaut. Hederstecknet är en utmärkelse som sedan 1933 tilldelas framgångsrika utövare.

211008-mediadagar-hederspris-JESPER-ZERMAN-BILDBYRÅN (1).jpg

Fr.v Oliwer Magnusson och Henrik Harlaut som tilldelades Svenska Skidförbundets hederstecken. 

För att få hederstecknet krävs att idrottaren har samlat ihop minimipoäng efter en fastställd poängräkning. Poäng fås genom deltagande i landskamper eller tävlingar som SM, EM, VM och OS. De som tilldelas hederstecknet får fri entré till Svenska Skidförbundets större arrangemang (inom den egna sporten) och gratis SLAO-liftkort resten av livet.  

– Det är kul! Jag visste väl inte riktigt vad det innebär att få hederspris men jag vet att man får gratis SLAO-liftkort och det är väl det bästa. Det kan man använda sen när man är gammal, säger Oliwer Magnusson.

Och Henrik Harlaut håller med.

– Om ingenting ändrar sig kommer jag förhoppningsvis kunna få gratis liftkort resten av mitt liv vilket känns helt sjukt fett. Att komma in som 70–80 åring och bara kunna gå fram och säga ”jag har vunnit ett hederspris så jag ska ha gratis liftkort här” den känslan känns helt sjuk, säger han. 

Nu är det bara veckor kvar innan tävlingssäsongen startar och i februari väntar ett spännande OS med många medaljchanser för våra landslag. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info