Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inga världsmästerskap i Kanada

21 JAN 2021 14:22
Det internationella skidförbundet FIS har meddelat att det VM för freestylegrenar och snowboard, som planerades i Kanada, inte kommer genomföras.
  • Skapad: 21 JAN 2021 14:22

Coronapandemin fortsätter att ställa till det i tävlingsschemat. I går meddelade FIS att Kanada, under rådande omständigheter, tyvärr inte ser det möjligt att genomföra ett VM i freeski, puckel och hopp (aerials) för skidor och snowboard.

Ursprungligen var tanken att världsmästerskapen i freestyle och snowboard skulle genomföras i Peking, Kina, men på grund av coronaläget ställde Kina in samtliga världscuper och även VM.

Att hitta en arrangör som med kort varsel kan ta över ett världsmästerskap i många grenar (som kräver mängder av olika arenor) är inte lätt. FIS beslutade därför att dela uppgiften på fler länder.

Frågan att arrangera VM i ski- och snowboardcross gick till Sverige, där arenan i Idre Fjäll blivit mycket uppskattad av såväl landslag som samarbetspartners. Efter en inte allt för lång betänketid kom ett positivt beslut från Svenska Skidförbundet.

Tävlingarna i Idre avgörs den 11–13 februari. Det är allra första gången som Sverige arrangerar VM i ski- och snowboardcross, givetvis finns förhoppningar att hemmanationen ska vinna medaljer.

LÄS MER: VM i ski- och snowboardcross till Idre Fjäll

VM för resterande grenar landade i Kanada som gjorde allt de kunde för att få till tävlingen. Till slut var de dock tvungna att ”kasta in handduken” och meddela att det inte var möjligt att få allt på plats under den korta tid de hade på sig.

FIS, som åter letar efter arrangör till världsmästerskapen, har flaggat för att det antagligen kommer ett besked under nästa vecka. Så fort vi vet mer i frågan kommer detta publiceras  skidor.com.

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info