Hoppa till sidans innehåll
Foto: CHRISTIAN WALGRAM

Johan Eliasch ny ordförande i internationella skidförbundet

04 JUN 2021 14:13
Nu är det klart att det blir svensk-brittiske Johan Eliasch som kommer att efterträda Gian-Franco Kasper som ordförande i det internationella skidförbundet (FIS).
  • Uppdaterad: 17 JUN 2021 15:28

– Vi gratulerar Johan Eliasch och önskar honom all lycka som ordförande för FIS samt hoppas att han nu kommer införa de nödvändiga och viktiga förändringar som behövs för att leda och utveckla FIS i framtiden, säger Svenska Skidförbundets ordförande Karin Mattsson.

Svenska Skidförbundets kandidat Mats Årjes, som satsat stort på sin kandidatur, var naturligtvis besviken efter resultatet av omröstningen.

– Jag har verkligen lagt ned själ och hjärta i denna kampanj, så det är klart att jag är besviken. Jag är övertygad om att jag hade kunnat utvecklat och moderniserat både FIS och idrotten, bland annat genom nya hållbara och långsiktiga lösningar inom en mängd områden. Något jag hoppas att Johan Eliasch nu kommer att göra. Jag vill tacka alla kandidater för en väl genomförd kampanj och även önska Johan stort lycka till, säger Mats Årjes som under mötet fick förlängt förtroende att ingå i FIS Council (styrelsen).

LÄS MER:
Uttalande från Johan Eliasch (fis.com, engelska)
First ten days for FIS President Johan Eliasch(fis.com, engelska)

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info