Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Möjligt för barn och unga att träna igen

05 FEB 2021 12:21
Från och med i morgon, den 6 februari, kan barn och ungdomar födda 2002 och senare återigen träna. Ett viktigt besked som betyder mycket för deras välbefinnande och hälsa.
  • Skapad: 05 FEB 2021 12:21

– Det är ett positivt besked, som vi välkomnar. Det är viktigt att våra barn och ungdomar kan få börja träna igen. Beslutet är bra både för våra barns och ungdomars hälsa, men också för att de ska vilja vara kvar inom idrotten, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet och fortsätter:

– Vi för ständigt dialoger med Riksidrottsförbundet och andra myndigheter för att få igång idrotten, speciellt utomhus där smittorisken är mindre. Det är positivt att de har lyssnat när vi har framfört våra åsikter. Men däremot hade vi önskat ett beslut om omfattade alla våra juniorer det vill säga även de födda 2001.

Beslutet innebär alltså att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina normala idrottsträningar. Dock under förutsättning att gällande rekommendationer och allmänna råd fortfarande följs. Vad beslutet att inte inkludera de födda 2001 betyder för verksamheten återkommer vi med så snart vi har mer besked i frågan.

Svenska Skidförbundet har tagit fram ett antal kompletterande riktlinjer för både träning och tävling. Beskedet från regeringen innebär att dessa kommer ses över och uppdateras.

LÄS MER: Svenska Skidförbundets samlade information kring coronapandemin.

Regeringen meddelade även att de kommer se över gällande restriktioner i antal deltagare och möjligheten att ha publik på evenemang. De öppnade i och med detta upp för att det åter kan vara möjligt att arrangera mindre motionslopp utomhus.

De nya förslagen ska remitteras under februari, men det kom inget besked om när beslut kommer i dessa frågor. Det beror helt på hur pandemin utvecklar sig den närmaste tiden

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info