Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Nya restriktioner införs den 23 december

22 DEC 2021 17:01
Torsdagen den 23 december införs nya restriktioner som påverkar idrotten. De allra flesta handlar dock om inomhusidrott, vilket gör att de inte påverkar Svenska Skidförbundets verksamhet i så stor utsträckning.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2021 17:01

Den ökade smittspridningen har gjort att Regeringen och Folkhälsomyndigheten inför nya restriktioner från och med den 23 december. De nya restriktionerna rör främst inomhusidrottande och där även hantering av publik.

– Vi inom skid- och snowboardidrotten ska vara tacksamma över att vi håller på med utomhusidrotter, vi är än så länge relativt förskonade, trots nya restriktioner. Det är jätteviktigt att vi nu fortsätter aktivera så många som möjligt. Men samtidigt att vi är vaksamma och "drar vårt strå till stacken" för att även fortsättningsvis hjälpa till att minska smittspridningen, säger Tommy Eliasson Winter, sammankallande för den nationella coronagruppen på Svenska Skidförbundet. 

Avrådan från läger och cuper

Den restriktion som påverkar Svenska Skidförbundets verksamhet mest är avrådan att arrangera och delta i evenemang (typ läger och cuper) inomhus som samlar mycket folk och pågår längre än en dag, vilket kräver övernattning.

Beskedet är att denna restriktion gäller från och med den 23 december till och med den 16 januari 2022, förlängning kan bli aktuell beroende på smittläget.  

På en direkt fråga svarade dock RF att skid- och snowboardläger för föreningens träningsgrupper är okej att genomföra. Dock ska umgänge, transporter och övernattning ske i mindre grupper, tillsammans med de man brukar umgås med normalt. 

LÄS MER: RFs information om avrådan från läger och cuper

Uppdaterade råd och riktlinjer

Vi har alla ett fortsatt eget och gemensamt ansvar att genomföra olika åtgärder för att minska smittspridningen. SSFs tidigare dokument med allmänna råd och riktlinjer har nu uppdaterats.

Där rekommenderar vi bland annat åtgärder som att införa digitala ledarmöten, ceremonier utomhus, koll på utrymmen där det kan bli trångt mm. Så ta del av dokumenten nedan.

Riktlinjer tävlingsarrangörer (Presentation PDF)
Allmänna råd träning (Dokument PDF)

Vi påminner även om de publika informationsskyltar (PDF) som tidigare har tagit fram, som kan skrivas ut och placeras på strategiska platser. 

Mer information

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info