Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Restriktionerna förlängs till 17 maj

23 APR 2021 10:31
De tidigare restriktionerna har förlängts till den 17 maj. Förståeligt, men restriktionerna bör justeras för att bli mer träffsäkra enligt förbundsdirektör Ola Strömberg.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 10:31

Det kan tyckas motigt för oss alla som vill återgå till normal idrottsverksamhet men anledningen till beslutet att förlänga restriktionerna är den höga smittspridningen i samhället och likaså höga belastning på sjukvården.

– Vi förstår självklart det tuffa läget och den press som finns på sjukvården i dag så vi behöver alla verkligen ta vårt ansvar. Däremot skulle restriktionerna behöva förfinas en hel del. Svenska Skidförbundet har med framgång, och stöd av egna utförliga protokoll, genomfört många elittävlingar under vintern utan att registrera en ökad smittspridning. Restriktionerna bör anpassas för idrotter som kan genomföras med stora avstånd mellan deltagarna och över stora ytor. Begränsningsförordningen med max åtta deltagare är väldigt trubbig. Vi får inte begränsa möjligheten till idrott mer än behövligt, speciellt för barn och ungdomar, då kommer vi få stora hälsorelaterade problem i framtiden, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Detta gäller...

  • Max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, såsom idrottsevenemang med publik enligt pandemilagen och dess förordning. Särskilda begränsningar finns för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten.
  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller om möjligt utomhus.
  • Idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller samtliga åldersgrupper.

Kommuner och regioner kan ha andra restriktioner beroende på det lokala smittläget.

Håll därför koll på vad som gäller i den kommuner och region där du befinner dig. 

Information om vad som gäller i olika regioner

LÄS MER: Svenska Skidförbundets samlade information under coronapandemin

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info