Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Sportchef för Puckel sökes till Svenska Skidförbundet

26 NOV 2021 17:54
Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas med mycket positiv utveckling inom många områden. För att fortsätta vara i framkant söker vi nu en person som kan axla rollen som sportchef för Puckelverksamheten.
  • Skapad: 26 NOV 2021 17:54

Rollen

För att passa i rollen som sportchef krävs ett öppet, socialt och tydligt ledarskap, där du besitter förmågan att få föreningar, elitsatsande åkare och tränare, att dra åt samma håll.

Uppdraget kräver att du drivs av utveckling och resultat, samt är en coachande ledare, som kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är en förebild för dina anställda och aktiva.

Rollen är direkt underställd Svenska Skidförbundets förbundsdirektör och du samarbetar med marknadsgruppen, ekonomiavdelningen och förbundsledning.

Som person är du...

  • strukturerad,
  • resultat- och utvecklingsinriktad,
  • ansvarsfull,
  • har en blick för teamet,
  • har insikt i betydelsen av en väl fungerande arbetsgrupp i positiv, idrottslig anda.

Du driver ett ledarskap som ser till helheten i Puckelsverige.

Det är viktigt att du klarar av att balansera det ideella arbetet med den kommersiella landslagsverksamheten. Du är prestigelös med en förmåga att ta tag i saker, när det behövs.

Uppdraget

Du har det yttersta verksamhetsansvaret för puckelverksamheten och förväntas driva detta utifrån en strategisk plan och för att uppnå uppsatta resultat.

Som sportchef för puckel ansvarar du för att driva utvecklingen inom bland annat landslag, nationell återväxt, sponsring och utbildning. Du behöver kunna omfamna både elitsatsande åkare samt klubbverksamheten, med åkare allt från nybörjare till rutinerade unga vuxna som är över 20 år.

Vi tror att du drivs av utmaningar, där fokus ligger på marknad och kommunikation, samt har ett driv för affärer som skapar möjligheter för fler att utöva vår sport, genom att hitta nya och bibehålla befintliga sponsorer.

Du är länken mellan sponsorer och Puckelsverige, både elit och bredd, för att på bästa sätt kunna erbjuda ett optimalt marknadsfönster för företag och organisationer som vill synas i en växande sport. Du tycker om att vara delaktig på skidarenan, både inom elit och klubbverksamheten.

Erfarenheter

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom liknande sportsliga områden och vågar tänka nytt. Erfarenhet från specifikt puckelpist är inget krav, men ses som meriterande.

Önskvärt är också att du har erfarenhet och förstår hantering av motleveranser i sponsoravtal och att du ett bra kontaktnät/nätverk som kan gagna sporten.

Du är affärsmässig och marknadsorienterad, med ett driv för att hitta nya och bibehålla befintliga sponsorer, samt förstår och kan hantera motleveranser i sponsoravtal.

Om tjänsten

Omfattning: Heltid, tillsvidare.

Lön: Fast månadslön

Placering: Tjänsten är placerad på vårt kontor i Åre, men innefattar resor (B-körkort behövs).

Ansökan: Skicka cv och ett personligt brev till This is a mailto link
För att vi skall kunna administrera denna rekrytering kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Sista ansökningsdag: 16 december 2021

För frågor om tjänsten, kontakta:
Ola Strömberg, Förbundsdirektör
Telefon: 070-819 90 06
E-post: This is a mailto link  

Välkommen med din ansökan!

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info