Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

SSF ställer in samtliga barn-, ungdoms- och juniortävlingar

26 FEB 2021 14:00
Folkhälsomyndigheten har presenterat nya regler och riktlinjer kopplat till att begränsa smittan av Covid-19, vilket får till följd att Svenska Skidförbundet från och med 1 mars 2021 ställer in samtliga barn-, ungdoms- och juniortävlingar.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2021 14:01

Folkhälsomyndighetens riktlinje är att idrottsrörelsen helt bör avstå från att arrangera eller delta i matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta grundas på det rådande allvarliga smittläget. Det tidigare undantaget att enstaka matcher eller tävlingar för barn födda 2005 har kunnat genomföras, hävs från och med 1 mars, fram tills dess att smittläget är bättre.

Detta innebär att samtliga Svenska Skidförbundets barn- ungdoms- och juniortävlingar i Sverige ställs in från och med den 1 mars 2021, vilket även inkluderar USM och JSM.

– Vi har de senaste dagarna kunnat ta del av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta riktlinjer för att komma till bukt med smittspridningen av Covid-19. Vi förstår att läget är allvarligt och kommer så klart att följa gällande regler och riktlinjer. Samtidigt är det viktigt att vi som idrott inte ska behöva drabbas hårdare än andra liknande verksamheter som bedriver i stort sett samma verksamhet, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundet har en kontinuerlig dialog med Riksidrottsförbundet och har förmedlat förbundets syn på vikten av att särskilja förutsättningar för olika idrotter. Vi har även lyft exempel på aktiviteter som i dag bedrivs i idrottsanläggningar, men där idrottens tävlingsverksamheten nu tvingas stänga ner. Riksidrottsförbundet har i sin tur löpande kontakt med Folkhälsomyndigheten.

– Det är lite otydliga budskap i de regler och riktlinjer som tas fram. Att åka skidor på sportlovet i till exempel en slalombacke är tillåtet, men att göra exakt samma sak i en avgränsad del av backen med tidtagning, ja då är det inte tillåtet. Det riskerar att urholka förtroendet för de regler och riktlinjer som tas fram. Det är skillnad på att bedriva verksamheten ute och på stora områden, som vi gör inom skid- och snowboardidrotten, mot att till exempel vara inomhus, fortsätter Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundets tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och juniorer stängs, men det är fortfarande möjligt att i förenings- och klubbmiljö bedriva träning.

Denna nya information påverkar inte elitverksamheten inom förbundet.

Vid eventuella frågor, mejla This is a mailto link

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info