Hoppa till sidans innehåll

Stjärnparad med föreningarna i fokus

21 MAJ 2021 09:34
Den 17 och 19 maj gick startskottet för Tour 2026. Svenska Skidförbundet bjöd då in alla föreningsmedlemmar till digitala möten för att ge inspiration inför arbetet med den gemensamma strategin. Det blev två fullmatade träffar – med stjärnglans.
  • Skapad: 21 MAJ 2021 09:34

Ett par hundra deltagare kopplade upp sig på de två träffarna, som även innehöll en stjärnparad med Charlotte Kalla, Erik och Britta Backlund, William Poromaa, Sandra Näslund, Jonna Sundling, Niklas Mattsson, Oliwer Magnusson och Ebba Andersson.

– Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla som valde att delta. Det blir så tydligt att föreningarna verkligen är ryggraden i vår verksamhet. Om detta vittnar samtliga av våra allra bästa åkare, precis som de unisont lyfter betydelsen av glädjen och sammanhållningen i föreningen som några av de viktigaste faktorerna för att skapa framgång, säger Karin Mattsson, ordförande i Svenska Skidförbundet.

Med på mötet fanns dessutom Per Nunstedt, Peter Jihde, Jonas Berg och Anna-Karin Strömstedt från NENT Group för att berätta om hur vi framöver kommer att kunna se ännu mer av alla våra grenar.

Även Anna Mannelqvist från Vårby IK var med för att berätta om sin förenings arbete med bland annat värdegrundsfrågor och utveckling. Elisabeth Egnell, verksamhetsutvecklare på Svenska Skidförbundet berättade mer om arbetet och betydelsen av Tour 2026 och hur man som förening kan ta sina utvecklingsfrågor vidare ännu ett steg.

– Det här startskottet gav verkligen mersmak och vi kommer därför fortsätta arrangera den här typen av träffar. Det är verkligen en styrka att ha tio så starka grenar, med alla sina framgångsrika åkare, samlade i ett enda förbund. Alla våra duktiga åkare, med några få undantag, har börjat sin karriär i en förening som gav dem chansen att utvecklas i sin egen takt. Med resultatet att några faktiskt blivit bäst i världen. Fantastiskt, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

LÄS MER: Häng med på Tour 2026

Skribent: Mattias Claesson
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info