Hoppa till sidans innehåll

Tio grenar – ett förbund

21 MAJ 2021 10:26
Det blev en historisk premiär när samtliga Svenska Skidförbundets A-landslag presenterades gemensamt – på en och samma dag.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 10:26

Den 3 maj var det dags för ännu en milstolpe i Svenska Skidförbundets långa historik. För första gången någonsin presenterades alla olika landslag gemensamt.  

Detta speglar bredden inom svensk skid- och snowboardidrott och förstås även styrkan, och tjusningen, med att vara ett förbund som innefattar tio olika idrotter.  

Svensk skid- och snowboardidrott innehåller några av Sveriges mest folkkära landslag, men även landslag inom idrotter som är redo att slå igenom på bred front. Världens just nu snabbaste kvinna på skidor, speedskiåkaren Britta Backlund, är ett sådant exempel liksom våra nya backhopparprofiler Astrid Norstedt och Frida Westman.

– Våra landslag är verkligen ansiktet utåt för vårt förbund och våra idrotter, samtidigt som de också är viktiga förebilder och idoler för alla barn och ungdomar. Det är därför svensk skid- och snowboard står så stark inför framtiden. De nya landslag vi presenterade visar precis på detta, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.

LÄS MER: Svenska Skidförbundets A-landslag säsongen 2021/2021

Skribent: Mattias Claesson
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info