Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Välkommen till Tour 2026

22 MAR 2021 11:37
Hallå där Elisabeth Egnell, verksamhetsutvecklare Svenska Skidförbundet, det är snart dags för Tour 2026.
  • Skapad: 22 MAR 2021 11:37

Tour 2026? Berätta mer.
Det är en turné vi gör runt om i landet under våren för att berätta mer om och inspirera våra föreningar till konkret arbete med Strategi 2026.

Strategi 2026 – vad är det egentligen?
Extremt kortfattat är det vår gemensamma strategi för hur vi ska bli fler och bli bättre inom svensk skid- och snowboardidrott.

Svenska skidförbundet har funnits sedan 1908 och har genom alla dessa år lyckats utveckla verksamheten och samtidigt skapat ett stort intresse för just våra idrotter. Det måste vi fortsätta med. Strategi 2026 är därför ett gemensamt grepp för att alla som finns inom skid- och snowboardidrotten i Sverige ska kunna bidra med det vi tillsammans tycker är viktigast, utifrån de strategiska fokusområden vi identifierat och formulerat.

Det är i föreningen den verkliga skillnaden kommer göras, det är där verksamheten bedrivs. Därför är det så viktigt att vi skapar engagemang och intresse genom att inspirera och ge kunskap för hur alla kan arbeta, i just sin förening eller i sitt distrikt, med Strategi 2026. Det handlar också om att skapa forum för kommunikation i alla riktningar, där alla får delta.

Men kan ni resa runt i landet när coronapandemin fortsätter?
Nej, vi kommer att genomföra Tour 2026 helt digitalt. Men vi kommer att ha flera träffar/datum som föreningen kan anmäla sig till. Det tror jag är viktigt för att alla ska kunna delta.

Apropå coronapandemin – påverkar den strategin på något sätt?
Absolut, det är viktigt att vi tar höjd för hur pandemin har påverkat oss. Vi har fått fakta från RF om att antalet deltagare i barn- och ungdomsverksamheten under det senaste året har sjunkit. Det är tydligt att vi exempelvis kommer behöva ha en ordentlig diskussion kring hur vi får tillbaka de, som på grund av restriktionerna, inte kunnat idrotta som de hade önskat.

Det kommer också vara viktigt att vi tittar på hur vi kan möta ”en ny tid” efter coronapandemin. Vad vi behöver ställa om och hur vi kan utveckla nya vägar framåt. För det är klart att det fanns en tid före pandemin och det kommer att finnas en tid efter den.

Stort tack och lycka till med både strategin och touren!
Tack, nu hoppas vi att alla föreningar och distrikt kommer att vilja vara med!

LÄS MER: Strategi 2026

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info