Hoppa till sidans innehåll

Vi är vintersporten!

16 DEC 2021 13:52
Svenska Skidförbundet lanserar ett nytt och gemensamt koncept som vi kallar ”Vi är vintersporten”. Åkare, ledare, funktionärer och föräldrar är alla en del i detta, oavsett gren, klubb eller nivå.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2021 12:27

Det ett gemensamma konceptet ”Vi är vintersporten” kom till för att sammanlänka åkare, ledare, funktionärer och föräldrar som en del av vintersporten, oavsett gren, klubb eller nivå. Tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida vintersporten och få fler att upptäcka skid- och snowboardåkning.

Mattias Claesson, strategisk kommunikationschef på Svenska Skidförbundet, vad är ”Vi är vintersporten”?

– ”Vi är vintersporten” är ett sätt att verkligen knyta samman alla våra idrotter inom förbundet där aktiva, ledare, funktionärer, föräldrar och anställda alla är en del. Vi är ett förbund med elva idrotter och vi behöver bygga det som är gemensamt mellan grenarna.

Men det känns ändå som att just ’vintersport’ är något som fler idrotter också kan nyttja och vara en del av – varför just ni?

­– Helt riktigt och det är så klart inget vi har monopol på och det kanske är att sticka ut hakan och påstå att vi är vintersporten. Men för att veta har vi precis gjort en undersökning tillsammans med Upplevelseinstitutet och Demoskop, om vilken idrott svenska folket förknippar med vintersporten. Svaret var att över 70 procent av svenska folket förknippar Svenska Skidförbundets idrotter med vintersporten, vi är dessutom klar etta. På plats nummer två finns ishockey på 17 procent. Så det känns både trovärdigt och på riktigt att vi är vintersporten.
 
211216-VÄV-Upplevelseinstistutet-vinteridrott-spontan.PNG70 procent av svenska folket nämner Skidor när de tillfrågas vilka idrotter de tänker på spontant (utan alternativ) när de hör begreppet Vintersport. Källa: Upplevelseinstitiutet/Demoskop. 

Men ni har ju två sommaridrotter bland vinteridrotterna. Kan ni kalla er ’vintersporten’ då?

­– Visst kan vi det. Vi nöjer oss inte heller med att ge glädjen och engagemanget under halva året. Vi vill ge det året runt. Vi har både rullskidor och grässkidåkning under de delar av året när det inte är snö. Allt det – och alla som vill – ryms inom svensk skid- och snowboardidrott. Att vi är vintersporten ändrar inte på det, skid- och snowboardåkning är vintersporter även om de utövas på sommaren också!

Var med och sprid vintersporten på sociala medier genom att använda taggen #viärvintersporten när du själv åker skidor och snowboard eller när du hejar fram våra landslagsstjärnor!

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info