Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

VM Falun 2027 – kampanjwebb lanserad

14 DEC 2021 10:08
I maj 2022 är det dags för internationella skidförbundet FIS att besluta vem som får äran att arrangera VM i nordiska grenar år 2027. I dag togs nästa steg i den svenska kampanjarbetet när en ny kampanjwebbplats lanserades.
  • Skapad: 14 DEC 2021 10:08

Hallå där Ulrika Back Eriksson, ansvarig för VM-kampanjen på Svenska Skidförbundet, det händer saker med kampanjen för VM 2027. Berätta.

Ja, verkligen! Nu har vi lansera den nya kampanjwebben för VM 2027. Det är så klart viktigt att alla som vill kan följa vårt arbete framöver. Det känns riktigt bra och roligt. Webbplatsen ska fungera för oss här hemma, men också så klart för internationella besökare internationellt. Så varmt välkomna att besöka falun2027.com!

Berätta mer om vad som händer just nu?
Vi har helt klart arbetat mycket i det tysta fram till nu, exempelvis med att svara på det omfattande frågebatteri som Internationella Skidförbundet (FIS) har bett att få in. Det var en riktigt gedigen genomgång som gjordes inom alla gällande områden som behövde klargöras för att få arrangera ett VM av den här storleken. Sedan har vi också tillsammans med Falu kommun diskuterat olika delar både kring kampanjen och framåt, med flera intressenter, både i Falun och Dalarna.

Det är ju bara Falun som är kandidat till att få arrangera VM 2027. Vad säger du om det?
Det är riktigt att Falun är den enda kandidaten som har ansökt att få arrangera VM 2027. Visst är det en fördel för oss, men samtidigt är inget klart än. Vi måste visa att vi verkligen förtjänar att få arrangera ett VM igen. Det är också viktigt för oss att vi verkligen engagerar folk på hemmaplan, dels alla inom Skid- och snowboardsverige och dels Falu- och Dalaborna.

Vad händer nu och framåt?
Nu kommer vi visa på hur vi åter kan arrangera ett stort mästerskap på hemmaplan. Inte minst att visa på nya vägar och lösningar, precis som vi gjort i alla våra tidigare VM-arrangemang. VM 2015 i Falun satte till exempel en ny standard för hållbara arrangemang. Där kommer vi utveckla många olika områden ytterligare för att ta vårt VM 2027 till nästa nivå. Samtidigt vill vi också att ett VM 2027 ska vara så långsiktigt att effekterna lever kvar långt efter det att medaljerna delats ut. Det handlar helt enkelt om engagemang!

Skribent: Mattias Claesson
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info