Hoppa till sidans innehåll
Foto: Photographer:Slyusarenko

Webbplatsverktyget i IdrottOnline försvinner 2023

18 NOV 2021 11:37
På grund av drastiskt ökade driftskostnader kommer Riksidrottsförbundet inte kunna tillhandahålla webbverktyget, som finns under rubriken Hemsida i IdrottOnline, efter årsskiftet 2022/2023.
  • Skapad: 18 NOV 2021 11:37

Riksidrottsförbundet (RF) har meddelat att de från 1 januari 2023 inte kommer fortsätta leverera webbplatsverktyget EpiServer. Detta innebär att Svenska Skidförbundet, våra distriktsförbund och de föreningar som använder IdrottOnline för att bygga sin webbplats behöver byta verktyg.

Avvecklingen gäller endast "IdrottOnline Hemsida", övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. RF kommer analysera hur övriga delar av IdrottOnline på bästa sätt kan integreras med andra webbplatsverktyg. RF kommer även ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande webbplatser.

Detta innebär att Svenska Skidförbundet (SSF), våra distrikt och även de föreningar som nyttjar denna tjänst måste byta verktyg senast 31 december 2022. De föreningar som redan valt en annan webbplatslösning kommer inte att påverkas av förändringen.  

Detta vet vi just nu...

  • SSF och RF inventerar behov och önskemål på funktionalitet för att i nästa steg utvärdera lämpliga ersättningssystem för förbundet, distrikt och även föreningar. 
  • Som förening har ni möjlighet att redan nu själva välja leverantör. Vi rekommenderar dock att ni väljer ett system som kan integreras med IdrottOnline så att ni slipper dubbelregistrera uppgifter som medlemsinformation, LOK-stöd etc. 
  • RF har för avsikt att, om möjligt, teckna ett avtal med en plattformsleverantör som medlemsförbunden vid önskemål kan ansluta sig till.
  • SSF har tyvärr inte resurser att administrera och supporta föreningssidor men kommer, tillsammans med RF, utvärdera och rekommendera olika verktyg till förningen, som går att integrera med IdrottOnline.

LÄS MER: Nedläggning av EpiServer – IdrottOnlines hemsidesverktyg(länk till rf.se)

Vi återkommer med mer information så snart vi har något att rapportera.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info