Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Blank Under vecka 1 utbildade Alla på snö biski-instruktörer.

Alla på snö rivstartar säsongen

10 JAN 2022 12:01
Vinter har äntligen dragit igång på allvar och så även Alla på snö. Vi har redan hunnit utbilda biski-instruktörer för att möta upp behovet av funktionell skidåkning, och de närmsta veckorna väntar flera nya utbildningar och Alla på snö-dagar!
  • Skapad: 10 JAN 2022 12:01

Äntligen, nu är det inte långt kvar till Alla på snö-säsongen drar igång sin verksamhet på fullt allvar. Vi kommer dels erbjuda väldigt många utbildningstillfällen för landets gymnasieelever men även mängder med Alla på snö-dagar för våra fjärdeklassare runt om i hela landet. 

– Det finns ett tydligt uppdämt behov och en hög förväntan på kommande säsong från alla inblandade, fjärdeklassare, gymnasieelever och skolor över lag. Fjolårssäsongen blev inte den man hoppats på eftersom corona hindrade oss på många sätt. Man har saknat skidåkningen och gemenskapen och framför allt glädjen som Alla på snö erbjuder, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö. 

De närmsta veckorna kommer flera utbildningar och Alla på snö-dagar att genomföras. Vi inleder det nya året med att träffa, utbilda och åka skidor och snowboard med många barn och ungdomar under relativt kort tid, vilket lägger grunden för resten av Alla på snö-säsongen.

Ett axplock av vad som väntar 

  • Cirka 800 gymnasieelever kommer under vecka 3 och 4 utbildas till Alla på snö-ledare. 
  • Cirka 4500 barn kommer under vecka 4 och 5 att genomföra en Alla på snö-dag. Bland annat i Stockholm, Göteborg, Idre/Tranås, Bollnäs, Sälen, Kläppen, Vallåsen och Västerås. 

Under årets första vecka utbildades några av våra instruktörer inom alpint till biski-instruktörer för att kunna möta upp behovet av funktionell skidåkning inom Alla på snö.  

– Att kunna erbjuda funktionell skidåkning till våra fjärdeklassare känns oerhört inspirerande och fint. Vi ser positivt på denna utveckling och responsen vi fått från skolorna runt om i landet är bara positivt vilket känns överväldigande, säger Fredrik Blank. 

Mathias Carlzon, som är instruktör och ordförande för 7H ParaAlpint, tror att biski kan ge ökad livskvalité och hoppas att fler ska få uppleva den härliga känslan av åka skidor.

– Med hjälp av biskin kan man ta del av en miljö och gemenskap en årstid som lätt innebär ensamhet inomhus. Så att komma ut och åka skidor i friska luften ihop med vänner berikar livet och sprider glädje. Vi i 7H ParaAlpint hoppas att fler barn, unga och vuxna samt deras nära och kära skall upptäcka det alpina livet med hjälp av Alla på snö, i skidbacken är vi alla lika, alla gillar en skön carvingsväng, känna vinden och solen i ansiktet, säger Mathias Carlzon.

Nu laddar vi upp inför en fullspäckad vinter med Alla på snö!

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info