Hoppa till sidans innehåll

Ansök om kompensationsstöd för evenemang

27 JAN 2022 11:47
Riksidrottsförbundet öppnar upp ansökan om kompensationsstöd. Föreningar kommer kunna ansöka om stöd för större evenemang som genomförts eller skulle genomförts. Ansökan öppnar nu i slutet av vecka 4.
  • Skapad: 27 JAN 2022 11:47

Nu i slutet av vecka 4 öppnar Riksidrottsförbundet upp ansökan om kompensationsstöd. Det kommer bara gå att ansöka om pengar för enskilda evenemang. Om er förening under perioden 29 september 2021 till och med 16 januari 2022 har genomför eller skulle genomfört ett större evenemang kan ni ansöka. Det kan exempelvis vara stora, relaterat till omsättning, cuper och motionslopp. 

Ansökningsperioden kommer pågå i minst en månad. För att få ta del av stödet måste er förening påvisa att den ekonomiska förlusten antingen beror på de restriktioner som gällde fram till 28 september eller de restriktioner som gäller sedan 23 december.

Ansökan görs via IdrottOnline. 

Denna ansökningsomgång kommer inte ordinarie tränings- och tävlingsverksamhet att kompenseras.  

Framtida kompensationsstöd 

Riksidrottsförbundet kommer ta ställning till hur övrig verksamhet påverkats av de nu gällande restriktionerna. Det kan då handla om exempelvis intäktsbortfall för publik i samband med elitmatcher eller minskade träningsintäkter för att er förening inte har kunnat utnyttja all lokalyta.

RF kommer invänta regeringens kommande beslut gällande restriktioner innan de bestämmer vad ansökningen ska gälla och för vilken period. Ansökan kommer tidigast att öppna upp i april.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info