Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg Fystester på Bosön med Ski Team Sweden Alpine.

Föreläsning – Den kvinnliga idrottaren

04 OKT 2022 12:10
Missade du lunchwebbinariet – Den kvinnliga idrottaren? Ingen fara, nu kan du ta del av föreläsningen i efterhand. Professor Angelica Lindén Hirschberg berättar om forskning och svara på frågor som rör kvinnliga skid- och snowboardåkare.
  • Skapad: 04 OKT 2022 12:10

Föreläsningen ”Den kvinnliga idrottaren” skapade stort intresse. Nu går föreläsningen att ta del av i efterhand för dig som missade lunchwebbinariet, vill ta del av det igen eller tipsa en vän eller kollega. Alla såväl aktiva, tränare, ledare som föräldrar är välkomna att ta del av föreläsningen med professor Angelica Lindén Hirschberg, en av världens främsta idrottsforskare inom reproduktionshälsa för kvinnliga idrottare.

Angelica Lindén Hirschberg jobbar som specialistläkare på Karolinska institutet inom obstetrik och gynekologi och är medicinsk rådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Internationella Olympiska Kommittén (IOK). Under föreläsningen berättar hon om forskning inom kvinnlig idrott ur ett hormonellt perspektiv. Dessutom svarar hon på frågor så som: Ska det blöda så här mycket? Påverkar mina p-piller prestationsförmågan? Och är det normalt att tappa mensen när man idrottar?

Hjälp till att sprida kunskapen om ”Den kvinnliga idrottaren” genom att tipsa en vän, kollega, aktiv, förälder, tränare eller ledare om föreläsningen.

LÄS MER: 
Handbok – Den hållbara skidåkaren.  
Handbok – Den hållbara idrottaren.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info