Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF

Lunchwebbinarium – Den kvinnliga skidåkaren

09 SEP 2022 17:00
Den 26 september hälsar SSF välkommen till lunchwebbinarium – Den kvinnliga skidåkaren. Under en spännande timme besvarar professor Angelica Lindén Hirschberg frågor som rör kvinnliga skid- och snowboardåkare.
  • Skapad: 09 SEP 2022 17:00

Svenska Skidförbundet (SSF) hälsar välkommen till lunchwebbinarium, Den kvinnliga skidåkaren, den 26 september klockan 12.00–13.00. ”Den kvinnliga skidåkaren” är ett delprojekt inom SSFs handbok ”Den hållbara skidåkaren”.

Ska det blöda så här mycket? Påverkar mina p-piller min prestationsförmåga? Är det normalt att tappa mensen när man idrottar?

Vi har många duktiga kvinnliga idrottare inom vårt förbund, men mycket av den träningslära vi använder oss av inom våra skid- och brädidrotter är framtagen och anpassad främst till den manliga idrottaren. Tidigare genomfördes de flesta träningsstudier på män, vilket har inneburit att såväl forskare, tränare, ledare som aktiva har en relativt låg kunskap om hur den kvinnliga idrottaren kan påverkas av sina hormoner och sin menstruationscykel. Kunskapsluckorna bland såväl tränare som idrottare gör att vi inte heller pratar så mycket om hur tjejer och kvinnor påverkas av sin menstruationscykel eller sina preventivmedel.

Till detta lunchseminarium vill vi välkomna såväl aktiva, tränare, ledare som föräldrar till en spännande timme med professor Angelica Lindén Hirschberg, en av världens främsta idrottsforskare inom reproduktionshälsa för kvinnliga idrottare. Angelica jobbar som specialistläkare på Karolinska institutet inom obstetrik och gynekologi och är medicinsk rådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Internationella Olympiska Kommittén (IOK).

Föreläsningen genomförs genom ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Jämställdhetsmyndigheten.

Anmälan 

Anmäl dig till föreläsningen via IdrottOnline senast måndagen den 26 september klockan 09.00.

Datum: 26 september 2022 
Tid: klockan 12.00-13.00
Anmälan: IdrottOnline
Länk: Skickas ut innan mötet till alla anmälda deltagare.  

LÄS MER: 
Handbok – Den hållbara skidåkaren.  
Handbok – Den hållbara idrottaren. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info