Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Längdåkarna under årets medieupptakt.

Lyckad medieupptakt för SSFs nordiska grenar

12 OKT 2022 15:21
Svensk Skidförbundets nordiska grenar samlades i huvudsponsorn Svenska Spels lokaler för årets medieupptakt. Nyfikna journalister var på plats och intervjuade både aktiva, tränare, ledare och vallare inför den stundande VM-säsongen.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2022 15:21

Tisdagen den 11 oktober arrangerades årets medieupptakt för Svenska Skidförbundets nordiska grenar, längdåkning och backhoppning, i huvudsponsorns Svenska Spels lokaler. Säsongen 2022/2023 väntar VM i Planica, Slovenien, för både längdåkarna och backhopparna. Det stundande mästerskapet var därför i fokus när nyfikna journalister från både Sverige och Norge ställde frågor till både aktiva, tränare, ledare och vallare.  

Medieupptakten inleddes med en pressträff, som livesändes av Expressen, där inte bara säsongens VM stod i fokus. Ulrika Back Eriksson, VD Svenska Skidspelen, berättade om arbetet inför VM på hemmaplan i Falun.  

Näst upp på scen var backhopparen Frida Westman, som har stora chanser på ett toppresultat under VM i Falun 2027. Med förra säsongens resultat i bagaget var journalisterna extra nyfiken på den nya svenska stjärnan.  

221011-500x298-medieupptakt-nordiska-grenar-backhoppning-BILDBYRÅN.jpg
Andreas Arén, sportsligt ansvarig backhoppning, och Frida Westman. Foto: Bildbyrån. 

Sprintherrarna klev upp på scenen och berättade om uppladdningen inför VM-säsongen. Efter att ha kollat in VM-banorna under träningslägret i Planica ser de nu fram emot att återvända i slutet av februari för att jaga medaljer.  

221011-500x298-medieupptakt-nordiska-grenar-längd--sprinherrar-BILDBYRÅN.jpg
Oskar Svensson, Anton Persson och Marcus Grate. Foto: Bildbyrån.  

Efter pressträffen var det dags för enskilda intervjuer, fotografering och green screen. Ett minutiöst minutschema såg till att journalister fick chansen att prata med alla åkare. Moa Ilar, tidigare Olsson, har under sommaren gift sig och fick en del frågor om det nya efternamnet. Anna Dyvik fick däremot en del frågor om att vara tillbaka i landslaget efter att ha satsat på egen hand under förra säsongen. 

221011-500x298-medieupptakt-nordiska-grenar-längd-emoji-BILDBYRÅN.jpg
Anna Dyvik och Moa Ilar. Foto: Bildbyrån. 

Att svara på journalisternas alla frågor tär på krafterna. Som tur var hade Svenska Spel sett till att det fanns gott om mat och fika, både till aktiva och journalister.

221011-500x298-medieupptakt-nordiska-grenar-längd-fika-BILDBYRÅN.jpg
Lars Öberg och Oskar Svensson minglar runt fikabordet. Foto: Bildbyrån. 

Stort tack till Svenska Spel för optimala lokaler till Svenska Skidförbundets medieupptakt. Vi ses i samma lokaler igen den 1 november då det är dags medieupptakt för de alpina grenarna.   

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info