Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg Jonna Sundling under världscupavslutningen i Falun.

Rekordresultat för Svenska Skidspelen

17 MAJ 2022 16:00
11–13 mars 2022 genomfördes världscupavslutningen i längdskidor på klassiska Lugnet i Falun. Helgen bjöd på strålande sol, nya tävlingsformat och publikfest. Nu kan världscupbolaget, Svenska Skidspelen, även presentera sitt bästa resultat någonsin.
  • Skapad: 17 MAJ 2022 16:00

Efter två tuffa år med både snöbrist och publikrestriktioner var det i år äntligen dags för publikfest på Lugnet i Falun. 11–13 mars arrangerade Svenska Skidspelen världscupavslutningen i längdskidor. Under tre dagar fick publiken njuta av både strålande sol och tävlingar i absoluta världsklass. Dessutom fanns flera nyheter så som mixedstafett, Barnens presskonferens och food trucks med på programmet.

Inte nog med att världscupen i Falun lockade rekordmånga besökare kan världscupbolaget, Svenska Skidspelen, nu presentera sitt bästa resultat någonsin. 

– Ja, vi kan nu visa ett finansiellt resultat på 2,7 miljoner i vinst som vi är väldigt stolta över, säger Ulrika Back Eriksson, VD Svenska Skidspelen.

Svenska Skidspelen 2022 lockade inte bara en rekordstor publik utan var även ett evenemang som intresserade sponsorer och näringslivet.  

– Det känns otroligt bra att näringslivet ser värdet med att associera sig till vårt varumärke och tävlingarna på Lugnet, men det är innebär också ett stort ansvar från oss som arrangör. Vår sponsor- och partnerstruktur sträcker sig från internationella huvudsponsorer till lokala partners i Falun-Borlänge området, där alla är lika viktiga för helheten, avslutar Ulrika Back Eriksson.

Framgångsrika Skidspel viktigt för framtiden

För att kunna fortsätta utveckla evenemanget är framgångsrika Skidspel viktiga. Dels för att ha kontroll på kostnaderna men också för att få chansen att arrangera fler tävlingar framöver.

– Ett starkt resultat är inte bara viktigt för Skidspelen, utan visar även resten av skidåkningsvärlden att vi har en stark och stabil arrangörsorganisation i Falun, vilket är viktigt inför beslutet av ett nytt Skid-VM 2027, säger Ola Strömberg, styrelseordförande Svenska Skidspelen och förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.  

Beslut om arrangör för Nordisk Skid-VM 2027 tas den 25 maj där Svenska Skidförbundet tillsammans med arrangörsorten Falun är den enda kandidaten. Ett nordiskt Skid-VM innefattar grenarna längdskidåkning, nordisk kombination och backhoppning.

Om Svenska Skidspelen

  • Svenska Skidspelen AB ägs av Svenska Skidförbundet (51%), Föreningen Svenska Skidspelen (40%) och Falu kommun (9%). 

  • Svenska Skidspelen genomförde sina första tävlingar 1947. Det var då olika framstående arrangörsorter som alternerade.

  • Från och med 1959 är det Falun som är arrangör.

  • 2022 genomfördes 70:e upplagan av Svenska Skidspelen.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info