Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Sommarhälsning från Karin Mattsson och Ola Strömberg

23 JUN 2022 14:47
Midsommar med sol, sill och potatis, för de som gillar det, närmar sig med stormsteg. I vår värld betyder det att vi snart avslutar ett verksamhetsår, och går igång med nästa. Skriver Karin Mattsson och Ola Strömberg i en sommarhälsning.
  • Skapad: 23 JUN 2022 14:47

Midsommar och semestrar ger även tid till vila och att ladda batterierna, men också tid för eftertanke inför nästa säsong… Vad tar vi med oss som varit bra, vad kan vi kanske göra ännu lite bättre och hur förbereder vi oss för att prestera på bästa sätt framöver, är kanske några funderar över?

En bedrift den gångna säsongen, som finns på näthinnan länge till, var att hälften av alla olympiska medaljer, nio stycken, vanns av skidförbundets åkare. En dittills oöverträffad framgång för våra idrotter, framför allt genom bredden i att så många av våra idrotter levererade OS-medaljer. Även inom våra andra icke-OS-idrotter ser vi fina resultat och prestationer, på yttersta nivå.

Allt detta är resultat från yttersta toppen av åkare, som under lång tid satsat och fått stöd av tränare samt ledare i sina respektive föreningar, men även utvecklade i en miljö i våra landslag, där de sparrar och tränar med de allra bästa. Det är ett framgångsrecept som vi byggt över tid. Men det är klart att vi i hängmattan, i båten eller på fjället i sommar funderar på hur vi ytterligare utvecklar vår landslagsmodell, inom våra olika idrotter, så att det är attraktivt att vara en del av våra landslag.

En annan och för oss viktig del är hur mycket vi synts den gångna säsongen. Den första säsongen med Viaplay Vinter gick över förväntan för många av oss. Inte minst då flera av våra idrotter, som inte synts så mycket tidigare, verkligen flyttats in på riktigt i sändningarna. Vi ser verkligen fram emot kommande vinter. Vi har en stolt, stark och fin historia med SVT över lång tid och det behövs tid att etablera någonting nytt. Samarbetet med SVT är fortsatt en viktig del, därför finns vi även med på SM-veckan och förhoppningsvis är flera av våra idrotter med på programmet kommande år.

Vi ser positivt på och jobbar hårt inför framtiden, även när det gäller vår synlighet och vårt genomslag. Därför utvecklar vi hela tiden vårt samarbete med flera andra medier och våra egna kanaler.

Vi har etablerat ett mycket bra samarbete med Bonnier Media och Expressen. Vi har Aftonbladet som sänt tävlingar och även har egna magasin. Våra idrotter finns på fler mediala plattformar än tidigare, inte minst genom att vi sänder själva i en rad olika sociala medier. Bredden i det mediala utbudet gör att vi möter våra olika målgrupper på fler sätt än tidigare. Sittande i en solstol under sommaren ser vi verkligen fram emot nya sätt att se och ta del av våra fantastiska idrotter och åkare. Ingen ska kunna missa att titta på eller ta del av våra idrotter!

Det finns hur mycket som helst att fundera på eller vara stolt över. Exempelvis lockade Alla på Snö rekordmånga den gångna säsongen, där 29 000 barn prövade våra idrotter. Det är en fantastisk möjlighet för oss som vi kommer att satsa mer på, så att ännu fler hittar till våra föreningar efter Alla på Snö-dagen.

Självklart är grunden i vår verksamhet allt det som sker ute i våra föreningar. Därför var det så klart både viktigt och bra att vi kunde stärka föreningarna och distrikten efter pandemin genom det s.k. accelerationsstödet. Engagemanget syntes inte minst i att det var så många föreningar och distrikt (över 500 ansökningar) som aktivt ville och kunde få en del av det stödet för att återstarta föreningsverksamheten. VI har nu delat ut över 6,8 miljoner kronor som stöd! För det är ju ute i föreningarna verksamheten varje dag bärs upp av våra ledare, som har ett grundmurat engagemang, både för våra idrotter och att få fler att kanske också bli ännu lite bättre.

Vi hoppas verkligen att ni ska passa på att njuta, vila och ladda batterierna. Varför inte med att testa på gräs-eller rullskidåkning, en viktig del av att vi som är vintersporten också är det mitt i sommaren!

Ha en riktigt bra sommar alla skid- och snowboardälskare samt alla samarbetspartners som gör detta möjligt… och förstås alla andra också!

Vi ses i höst!

Karin Mattsson, ordförande
Ola Strömberg, förbundsdirektör

Skribent: Lotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info