Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Freeskilandslaget under presskonferensen.

Spännande medieupptakt inför kommande VM-vinter

02 NOV 2022 12:58
Den 1 november samlades sex av våra elva grenar på Svenska Spels huvudkontor för årets medieupptakt. Nyfikna journalister ställde frågor om den gånga succésäsongen med OS- och VM-medaljer samt checkade status på åkarna inför den kommande VM-vintern.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2022 12:58

Tisdagen den 1 november arrangerades Svenska Skidförbundets medieupptakt för grenarna alpint, freeski, puckel, skicross, snowboard och speedski. Precis som för tre veckor sedan, när medieupptakten för längd och backhoppning ägde rum, var vi på plats i huvudsponsorn Svenska Spels lokaler.  

Ett helt gäng journalister var på plats för att ta pulsen på både åkare och tränare inför den kommande VM-säsongen. Fokus låg även på föregående säsong då många av åkarna presterade på allra högsta nivå och kammade hem både OS-, VM-, och X-gamesmedaljer.

221101-800x476-medieupptakt-felix-krille-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN..jpg
Svenska Spels lokaler öppnade upp för trevlig mingel mellan intervjuerna. Fr.v. fartåkaren Felix Monsén, slalomåkaren Kristoffer Jakobsen, herrchef Fredrik Kingstad och Radiosportens expert Tobias Hellman. Foto: Bildbyrån. 

Medieupptakten inleddes med att Svenska Skidförbundets förbundsdirektör Ola Strömberg tog plats på scen.  

221101-500x298-medieupptakt-Ola-Strömberg-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Ola Strömberg, förbundsdirektör. Foto: Bildbyrån. 

Dagen fortsatte sedan med en pressträff där Ola Strömberg lämnade över ordet till Robert Hansson, sportchef puckel, som välkomnade puckellandslaget upp på scen. OS-guldmedaljören Walter Wallberg fick många frågor om hans handledsskada som han ådrog sig under försäsongsträningen på Idre Fjäll. Lyckligtvis kunde Walter komma med lugnande besked och om allt går enligt plan kan gipset plockas bort redan efter fyra veckor.  

221101-500x298-medieupptakt-puckel-scen-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Fr.v. Walter Wallberg, Ludvig Fjällström, Albin Holmgren, Rasmus Stegfeldt, Emil Holmgren, och Filip Gravenfors. Foto: Bildbyårn.

Därefter var det speedskilandslagets tur att ta plats på scen framför journalisterna. Ett snabbt gäng som förra säsongen plockade hem både JVM- och VM-medaljer. Dessutom väntar ett VM även denna vinter och chansen på ännu fler medaljer hägrar.  

221101-500x298-medieupptakt-speedski-scen-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Fr.v. Olof Abrahamsson, Daniel Andersson, Britta Backlund, Carl Ribbegård, Agnes Abrahamsson och Micke Brunnberg. Foto: Bildbyårn.

Förra säsongens VM-bronsmedljör Britta Backlund visade även upp sina pokaler från den totala världscupen.  

221101-500x298-medieupptakt-Britta-Backlund-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Speedskiåkaren Britta Backlund. Foto: Bildbyårn.

Ett stort gäng freeskiåkare intog scen och Jesper Tjäder berättade bland annat om när han slog världsrekord i att åka världens längsta rail. 154,49 mäter det nya världsrekord som Jesper satte efter 127 försök. Med på pressträffen var freeskilandslagets nya tränare Carolina Edwall.

221101-500x298-medieupptakt-Hugo-Carro-Jesper-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Fr.v. Hugo Burvall, Carolina Edwall och Jesper Tjäder. Foto: Bildbyårn. 

Näst på tur var snowboardåkarna där Calle Sköld presenterades som ny förbundskapten. Även William Mathisen, som tagit en plats i landslaget denna säsong, var med på medieupptakten för första gången.  

221101-500x298-medieupptakt-Sven-Wille-Calle-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Fr.v. Sven Thorgren, William Mathisen och Calle Sköld. Foto: Bildbyrån. 

När snowboardåkaran klivit av scen var det skicrosslandslagets tur. Eftersom skicrossåkarna befinner sig i italienska Stelvio på träningsläger var dem med på länk både på presskonferensen och under de enskilda intervjuerna.  

Efter att alla sex grenar fått svara på frågor under presskonferensen var det dags för enskilda intervjuer och fotografering. Ett minutiöst minutschema såg till att journalister fick chansen att prata med alla åkare. Under dagen bjöd även Svenska Spel både journalister och aktiva på lunch och fika. 

221101-500x298-medieupptakt-glada-miner-Oliwer-Wille-Stefan-carro-SIMON-HASTEGÅRD-BILDBYRÅN.jpg
Glada miner från alla inblandade under medieupptakten. Foto: Bildbyrån. 

Stort tack till Svenska Spel för lån av lokaler och till alla journalister som bevakar våra idrotter. Nu är vi redo att dra igång tävlingssäsongen, hoppas ni kommer sitta bänkade! 

Presskonferensen sändes live på Facebook och om du missade den går det att kolla nu i efterhand. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info