Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skidförbundet: "Vi kommer inte att tävla i Ryssland"

24 FEB 2022 14:59
Med anledning av den mycket allvarliga situationen i Ukraina är det för Svenska Skidförbundet helt otänkbart att delta i några tävlingar i Ryssland.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2022 14:59

Då Svenska Skidförbundet har en omfattande verksamhet i 11 grenar, varav 9 på snö, behövs en samordning innan vi går ut externt med våra ställningstaganden. Flera av våra idrotter befinner sig i slutet på säsongen med omfattande deltagande i tävlingar, varav några är planerade att genomföras i Ryssland.

– Svenska Skidförbundet kommer inte att delta i några tävlingar i Ryssland. Detta gäller även den kommande världscuptävlingen i skicross i ryska Sunny Valley. Vi har ett skicross-landslag på plats i Ryssland och säkerheten för våra aktiva och ledare är det allra viktigaste just nu. Därför efterfrågar vi det svenska Utrikesdepartementets stöd för att garantera säkerheten för våra aktiva och ledare under vistelsen och vid deras hemresa, säger Karin Mattsson, ordförande Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundet har redan för ett par veckor sedan skrivit och uppmanat det Internationella Skidförbundet (FIS) att flytta kommande tävlingar från Ryssland. FIS har via media meddelat att tävlingar ska genomföras som planerat. Svenska Skidförbundet motsätter sig denna hållning och kommer därför inte delta, om inte tävlingarna flyttas.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info