Hoppa till sidans innehåll
Foto: Max Månsson Rookie Tour 2022.

Webbinarium: öka ungas inflytande och delaktighet!

10 OKT 2022 08:00
Hur kan vi tillsammans öka ungas inflytande och delaktighet i sin idrott? Måndagen den 14 november bjuder Svenska Skidförbundet in till ett webbinarium på ämnet. Ta chansen att få mer kunskap om barnkonventionen och hur den hänger ihop med idrotten.
  • Skapad: 10 OKT 2022 08:00

Genom att involvera barn och ungdomar i den verksamhet där de är aktiva och göra dem delaktiga i beslut som faktiskt påverkar dem, skapar vi en idrottsverksamhet på ungas villkor. Det bidrar till att de trivs, idrottar längre och kan utvecklas och engagera sig utifrån egna förutsättningar och drivkrafter. Idrottsrörelsens riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är också tydliga med att vi ska ha rutiner och metoder för att ta tillvara barns och ungas åsikter.   

Men vad betyder inflytande och delaktighet mer konkret och hur kan vi möjliggöra det i praktiken? Ta chansen att få mer kunskap om barnkonventionen, barns rätt till inflytande och delaktighet och hur det hänger ihop med idrotten. Måndagen den 14 november bjuder Svenska Skidförbundet in till ett webbinarium där vi lyfter vad vi inom idrotten kan göra och tänka på i våra uppdrag.

Cecilia Åhl från UNICEF Sverige håller i föreläsningen. På webbinariet kommer även Jonas Peterson, ordförande i Borås GIF, delta. Jonas kommer berätta hur de i föreningen arbetar för att göra unga mer delaktiga, utifrån mottot ”Släpp ungdomarnas kreativitet och gränslösa drömmar fria – då skapar ni utveckling på deras villkor i er förening”.

Datum och anmälan

Datum: Måndagen den 14 november 
Tid: kl. 20.00–21.00
Anmälan: senast den 13 november via IdrottOnline

Vid frågor, kontakta  
Jenny Limby
E-post: This is a mailto link 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd
220111-Webb-puff-Flour-316-103.jpg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info