Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater 2016


Under Svenska Skidförbundets förbundsmöte i Göteborg avslöjades vilka som blev de tre första stipendiaterna Konung Carl XVI Gustafs fond för unga ledare på snö.

Här är de allra första stipendiaterna....

Edda-Kristin Arnadottir, Sollentuna SLK

 

 

 

Ålder: 24år
Moderförening: Östersund Frösö slalomklubb

– Jätteroligt att bli en av stipendiaterna! Det känns kul att kunna få stöttning ekonomiskt med mina utbildningar för att utvecklas inom min ledarroll. Jag, har påbörjat en utbildning i mentalrådgivning och planerar att ta det alpina tränarcertifikatet denna säsong, säger Edda.

Motivering
Edda-Kristin är genom sin person och sitt engagemang en förebild som ledare. Hon har en helhetsbild kring sitt ledarskap och en tydlig riktning för vad hon själv och gruppen ska åstadkomma. Som ung kvinnlig tränare kommer hon framgent ha en naturlig roll som ledare inom svensk utförsåkning.

Markus Tollsten, Järfälla Alpina Klubb

 

 
Ålder: 23 år
Moderförening: Järfälla Alpina Klubb

– De känns som en rolig bekräftelse på att det jag gör är rätt och uppskattat av andra. Jag har inte funderat så mycket på vad jag ska göra för pengarna, men det vore roligt kunna åka på några studieresor för att se hur andra tränare jobbar, säger Markus.


Motivering

Markus har under många år hjälpt unga åkare framåt i sin skidutveckling. Han har höga ambitioner i sitt ledarskap och med sin ödmjukhet och sina kunskaper är han ett stort framtidsnamn och en förebild som skidledare.

Sofia Sepänmaa, Älvsby IF Skidor

 


Ålder
: 27 år
Moderklubb: Indals IF

– För mig känns det sjukt stort! Kul att bli uppmärksammad som ledare, och speciellt ung ledare. Jag känner mig både stolt och hedrad av att få detta stipendium och jag hoppas kunna förvalta detta på ett bra sätt, men elittränarutbildningen verkar intressant, säger Sofia.


Motivering

Sofia har trots sin unga ålder, via sin utbildning och sitt tränarskap, visat att hon brinner för att utveckla våra kommande svenska skidstjärnor. Hon har ett mjukt ledarskap och är mycket omtyckt av sina aktiva. Sofia har alla förutsättningar för att bli en framgångsrik kvinnlig ledare inom svensk längdåkning.

Svenska Skidförbundet gratulerar stipendiaterna och ser fram emot att följa deras utveckling som skidledare!

Uppdaterad: 01 FEB 2017 11:17 Skribent: Lotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info