Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater 2017


Den andra omgången med stipendiater i Konung Carl XVI Gustafs fond utsågs på Kungens födelsedag den 30 april 2017.

Precis som förra året inkom många bra nomineringar till stipendiet. Något som gladde förbundsordförande Mats Årjes:

– Vi fick in många fantastiska nomineringar. Det visar att det finns massor av unga duktiga ledare i Sverige som inspirerar fler att upptäcka glädjen och nyttan med att åka skidor och snowboard. 

2017-års stipendiater blev…

Malin Eriksson, Åre SLK,
Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Malin började på skidgymnasiet i Gällivare och studerade därefter idrottsvetenskap på universitetet i Umeå, där hon även har arbetat på Friluftsfrämjandet. Malin är förnärvarande tränare för Europacup-laget i skicross.

Motivering: Malin har ett varmt hjärta och ett starkt engagemang för ungdomar och skidåkning. Med ideellt arbete och universitetsstudier i bagaget kombinerat med sin personlighet är hon en framtida ledare.

Dennis Eriksson, Lidingö Slalomklubb,
Stockholms Skidförbund
Dennis har gått Svenska Skidförbundets alpina tränarutbildning (SATU 1–3) och har varit assisterande tränare till det alpina juniorlandslaget. Han är sportchef i Lidingö Slalomklubb där han också är huvudtränare för U16.

Motivering: Dennis är en dedikerad tränare som sprider mycket glädje och kunskap. Med stor entusiasm jobbar han med sina aktiva för att de skall utvecklas som skidåkare och individer.

Linda Andersson, Tranemo IF Skidklubb, Västergötlands Skidförbund
Linda har utbildat sig inom längdåkning på skidgymnasiet i Gällivare och därefter genomfört tränarprogrammet på Umeå universitet. Hon har det senaste året arbetat som ansvarig för barn- och ungdomsfrågor på Svenska Skidförbundet. Linda utsågs nyligen till förbundskapten för det paralympiska längdlandslaget.

Motivering: Med ett enormt driv, stor vilja, gedigen utbildning och en allt mer tyngd meritlista så är Linda en självklar kandidat att bli en framtida landslagstränare inom längdåkning.

 

Fakta "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö"

Att Kungen har ett genuint intresse både för det unga ledarskapet och för skidåkning är välkänt därför skapades förra året ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö” som en 70-årspresent till Kungen från Svenska Skidförbundet.

Vilka som får stipendiet meddelas varje år på Kungens födelsedag den 30 april.

Svenska Skidförbundet gratulerar stipendiaterna och ser fram emot att följa deras utveckling som skidledare!

Uppdaterad: 11 AUG 2017 13:44 Skribent: Lotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info