Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater 2018


Svenska Skidförbundet delar för tredje året i rad ut stipendier ur "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en gåva till Kungen på 70-årsdagen.

Stipendiesumman ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet så att stipendiaterna kan fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan ta steget upp till elit-/landslagstränarnivå.

– Vi har åter fått in många fantastiska nomineringar som visar på bredden av unga duktiga ledare i Sverige. Dessa ska alla ha en eloge för att de inspirerar folk att upptäcka glädjen med att åka skidor och snowboard. Vi delar ut tre stipendier men jag vill passa på att tacka alla ledare för ett ovärderligt jobb! säger förbundsordförande Mats Årjes.

2018-års stipendiater är…

Hanna Barkegren (längdåkning), Domnarvets GOIF, Dalarnas Skidförbund
Hanna har under många år, trots sin låga ålder, arbetat för längdskidor inom Dalarna. Hon har tränaransvar för Dalarnas skidförbund och Folksam Cup, och har dessutom startat parasport inom längdåkning. Ett stort ideellt engagemang tillsammans med en gedigen utbildning gör att Hanna är en utmärkt framtida ledare inom längdåkning på hög nivå!

Niklas Eriksson (freeski), Åre SLK, Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Som ledare ser Niklas alltid individen och hjälper denne att lyfta sig själv till nya nivåer, detta gäller såväl landslagsåkare som vill nå absoluta världseliten som ungdomar på sommarcamp som vill bli bättre än de var igår.

Fredrik Sätherberg (puckel), Åre SLK, Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Fredrik har genom idogt och dedikerat lagarbete förberett åkarna att vara redo för nya steg i karriären. Han har på kort tid, och med små resurser, fått det svenska Europa cup-laget i puckelpist som under denna säsong nå historiskt höga resultatnivåer.

Uppdaterad: 28 AUG 2018 16:17 Skribent: Lotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info