Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater 2020


Svenska Skidförbundet delar för femte året i rad ut tre stipendier ur "H.M. Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö". Fonden instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen.

2020-års stipendiater och framstående unga ledare på snö är…

Carolina Edwall (freeski), Säfsens, Dalarnas Skidförbund

– Jag är superglad, det värmer verkligen att få detta stipendium! Och jag är otroligt tacksam över att det jobb jag gör uppskattas på detta vis. Det gör verkligen att jag motiveras att ge ännu mer tillbaka till sporten. Jag är också glad att freeski uppmärksammas på det här sättet. Vi är många ledare som arbetar hårt för att sätta vår sport på idrottskartan och kunna ge våra adepter de absolut bästa förutsättningarna. Personligen vill jag även öka jämställdheten inom freeski och få fler tjejer aktiva inom vår sport, säger Carolina.

Motivering: Med en aldrig sinande energi bidrar Carolina Edwall dagligen till att göra svensk freeski lite bättre. Genom engagemang och kunskap är Carolina en viktig kugge i elevernas utveckling och framgångar på Riksidrottsgymnasiet i Malung, där hon verkar som ledare och mentor på freeski-gymnasiet. Hon är också en mycket uppskattad hjälptränare till freeski-landslaget. Carolina är även engagerad i utvecklingen av unga freeski-tjejer och hon har varit en bidragande orsak till framgångarna med Progsessions (lägerverksamhet för tjejer), redan från år ett. Vi spår en fortsatt ljus framtid för Carolina, både som ledare och förebild.

Mathias Moberg (alpint), Arvika SLK, Värmlands SF

– Jag är faktiskt lite chockad av beskedet, det känns både overkligt och väldigt oväntat att få ett så fint stipendium. Men det är förstås jätteroligt att någon uppmärksammar det jag gör, det blir ett kvitto på att jag faktiskt har gjort något bra. Eftersom jag planerar att ta en Master på GIH så passar det väldigt bra att få ett bidrag till detta. Jag brinner verkligen för prestationsutveckling inom den alpina sporten, så det är min framtidsdröm att kunna satsa mer på det, säger Mathias.

Motivering: Mathias har via sitt tränaruppdrag för Klarna Skiduniversitet och samtida studier på GIH´s tränarutbildning påvisat en gedigen kunskap inom och ett stort engagemang för den alpina sporten. Mathias har höga ambitioner med sitt ledarskap och är med sin positiva personlighet sin kunskap en stor tillgång för både åkare och ledare.

Natalie Hermansson (alpint), Uppsala Slalomklubb, Upplands Skidförbund

– Jättekul, jag har gått på moln sedan jag fick beskedet! Att få detta fina stipendium ger mig verkligen inspiration och det är ett kvitto på att det jag gör är uppskattat. Jag ser det även som en bekräftelse som motiverar mig att fortsätta utveckla mitt ledarskap. Jag kommer nog använda detta till att vidareutbilda mig inom mental rådgivning eftersom det är viktigt att kunna kommunicera med åkarna på rätt sätt, säger Natalie.

Motivering: Natalie är en naturlig ledare med hög ambitionsnivå. Hon gör alltid sitt yttersta med målet att allt hon tar sig för ska bli så bra som möjligt. Natalie har ett stort hjärta och är en utmärkt förebild för de aktiva genom sitt stora engagemang för den alpina sporten.

Uppdaterad: 06 JUL 2020 17:39 Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
Epost: Adressen Gömd
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info