Gå till innehåll

Alpint

En bild

Team Svenska Spel

Team Svenska Spel dam och herr består av unga åkare som främst satsar mot att tävla i Europacupen.

Team Svenska Spel är en träningsgrupp som består av åkare som jobbar mot att så småningom nå världscupnivå men som än så länge behöver mer erfarenhet och träning. Därför är det huvudsakliga målet för åkarna i Team Svenska Spel att tävla på Europacupsnivå.

Laget består av både damer och herrar. De som ingår i Team Svenska Spel tränar och tävlar ihop som grupp och tävlar både internationellt och på hemmaplan, till exempel i Alpine Elite Tour.

Upplägget är i stort sätt detsamma för Team Svenska Spel som det är för åkarna som främst tävlar på världscuptouren. Gruppen har gemensamma samlingar med både försäsongsträning och så kallade pre-camps inför tävling och åker på tävlingsturnéer både i Europa och på hemmaplan under säsong.

Skillnaden mot första träningsgrupp som tävlar i världscup är att dessa åkare, som sagt, ännu inte har tagit steget upp till världscupen.

Så går det till

Lagen tas ut i samband med den generella laguttagning som brukar ske på våren inför kommande säsong. De åkare som tas upp i Team Svenska Spel siktar alltså främst mot Europacup men har också möjlighet att få chansen att tävla i världscup under säsongen.

Även åkare som inte ingår i Team Svenska Spel har möjlighet att få inbjudan till att träna och tävla med Team Svenska Spel genom så kallad rotation. Det innebär att en åkare som gör bra resultat på exempelvis Alpine Elite Tour eller andra FIS-tävlingar kan få möjlighet att träna och tävla med träningsgruppen vid tillfälle.

Laget

Vilka som ingår i Team Svenska Spel för innevarande säsong hittar du under Landslag/Team Svenska Spel. Följ länken >>

Följ Team Svenska Spel

FIS Europacupschema >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Team Svenska Spel på Youtube >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad
2023-08-22
Publicerad
2023-01-06
Skribent
Lisa Johansson, SSF

Huvudpartner

Lagpartners