Alpint

Svindal säkrade cupen – Lindell Vikarby på 13:e plats

Så nära, och ändå så långt borta. Jessica Lindell Vikarby har precis fått ordning på sin åkning i super-G och klämde till med en 13:e plats i vinterns sista race före världscupfinalen.

Söndagens resultat gav henne en 26:e plats i cupen men det är bara de 25 främsta som får köra finalen. Därmed är fartsäsongen avklarad för huddingeåkaren som nu får se fram emot de två kvarvarande storslalomtävlingarna där hon ligger på en sjundeplats i cupen.

Jessica gick ut med startnummer 7 i dagens super-G och prickade flera av de svåra passagerna på vägen ner och kom ner som ledare. Efter att den seedade gruppen kört visade det sig att åket räckte till en 13:e plats.

Segern i Garmisch gick till slut till Österrikes Anna Fenninger som startade som sista seedade åkare med nummer 22 och snuvande hemmahoppet Maria Höfl-Riesch på segern. Julia Mancuso, USA, slutade trea och Tina Maze fyra och utanför pallen vilket gör att super-G-cupen på damsidan ännu inte är avgjord.

Jessica Lindell Vikarby har, efter en seg start, fått ordning på sin super-G-åkning. En 13:e plats blev det i super-G:n i Garmisch-Partenkirchen.

I Kvitfjell fick, för första gången, normannen Aksel Lund Svindal vinna på hemmaplan när han i överlägsen stil tog hem segern i söndagens super-G. Svindal över en halv sekund snabbare än tvåan Georg Streitberger, Österrike, och i och med dagens vinst har normannen också säkrad segern i super-G-cupen. Dessutom skiljer nu bara 29 poäng upp till Marcel Hirscher som leder totalcupen.

Bäste svensk i Kvitfjell blev Douglas Hedin som kämpade på bra hela vägen. Tyvärr räckte det inte in topp-30 och Östersundsåkaren slutade på en 34:e plats. Varken Daniel Ericsson eller Matts Olsson fick till det i den norska tävlingsbacken och slutade längre ner i resultatlistan.