Alpint

Hedda och Sebastian mästare i Almåsa

Hedda Martelleur, Uppsala SLK fortsätter att åka mycket bra skidor och under fredag slog hon till och vann ÄJSM i Almåsa i storslalom. I herrklassen var det Kramfors Sebastian Nordlander som tog guldet.

Hedda grundlade sin seger med ett mycket bra första åk. I det andra lyckades hon inte vara snabbast, men tredje bästa tid räckte till för att hon totalt skulle vara snabbast. Marginalen till tvåan i tävlingen, norskan Ylva Tone Falksete var blott sex hundradelar men det var fullt tillräckligt för att säkra segern.

Trea i damernas tävling var Täbys Ida Candert som därmed tog hem silvret i ÄJSM, när nu tvåan var norska. Sedan var Sollentunas Julia Digerfors femma, men fick mästerskapsbronset när det även var norskt på fjärdeplatsen i FIS-tävlingen genom Cathinka Lunder.

I herrtävlingen var det Kramfors Alpina, Sebastian Nordlander som tog hand om ÄJSM-guldet, med sin andraplats i FIS-tävlingens som vanns av Storklintens Kristoffer Jakobsen.

Men när det är åldrarna 1999–2001 som gör upp om placeringarna i ÄJSM fick Jakobsen nöja sig med en FIS-seger. Roligt att Kristoffer fanns på plats och körde, en extra krydda att se landslagsåkare på hemmaplan.

Trea blev Valfjällets Johan Silfält, men även han har passerat åldersstrecket för ÄJSM så bakom Nordlander var det bröderna Gustaf och Axel Lindqvist från Sundsvalls SLK som tog hand om silver och bronsmedaljerna.