Gå till innehåll

Alpint

En bild

Utbildningen Unga ledare

Vi tror på styrkan i det unga ledarskapet och att tränar- och ledarskapet blir ett naturligt steg att ta parallellt med sin egen skidåkning eller efter sin tid som aktiv för att skapa en livslång relation till skididrotten.

Är du i 15–25 års-åldern, älskar skidor och snö och brinner för ledarskapet? Då är du en stark förebild för idrottens barn och ungdomar!

Genom vår Unga Ledare-utbildning får du en grundläggande förståelse för miljön kring den aktive samt lär dig mer om de faktorer som är relevanta för hälsa och rörelseglädje inom svensk idrott och skid-och snowboardåkning.

Du får verktyg till att hjälpa de aktiva att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och mål och öppnar upp möjligheter för dem att stanna kvar i idrotten vidare i livet.

Är din klubb i behov av utbildade unga ledare?

På Facebook under namnet "Svensk Alpin Tränarutbildning – Unga ledare Länk till annan webbplats." kan du komma i kontakt med tränare och ledare som kanske flyttat på sig för studier eller jobb.

Anmäl dig (anmälan är stängd) till vinterns centrala Unga Ledare Utbildning i Åre 20-23 januari 2022, som startar med en digital träff den 6 december 2021. Kostnad 5000 kronor inkl kost och logi. Liftkort tillkommer. Sista anmälningsdag är 28 november.

Om utbildningen

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs

Omfattning: Utbildningen genomförs främst på snö på centralnivå efter anpassat upplägg med utbildningsansvarig på SSF, eller på lokal nivå i Alpina utbildningsprogrammet efter behov.

Från och med säsongen 2020/2021 genomförs utbildningen Unga Ledare i distrikten, kontakta din idrottskonsulent i ditt RF/SISU Distrikt. Länk till annan webbplats.

eller,

Kontakta din distriktsutbildare eller distriktstränare så kan ni genomföra den i närliggande anläggning på barmark eller snö.

Kurs:

  • Nätbaserad inläsning – 2-4 timmar
  • Digital träff 2 timmar
  • Praktisk utbildning – 2(-3) dagar (16 lektionstimmar)

Kursinnehåll

Kursens progression

Nätbaserad utbildning: Kursen startar med teoretisk utbildning i RF-SISU introduktionsutbildning för tränare, bestående av videor och inläsningsmaterial.

Praktisk utbildning: Består av praktisk applicering och aktivt deltagande av teoretisk kunskap från utvecklingsdokumentet, www.alpineski.se Länk till annan webbplats. och Introduktionsutbildningen. För att visa på en träningsprogression på snö och barmark anpassad utifrån den enskilda individens mognad, kompetens och mål.

Praktik i klubbverksamhet: Tillämpning, utvärdering och utveckling av den egna klubbverksamheten utifrån kunskaper erhållen från utbildningen.

Kursmaterial:

Senast uppdaterad
2023-08-23
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudpartner

Lagpartners