Gå till innehåll

Alpint

Svensk Alpin Tränarutbildning SATU II

Svensk alpin tränarutbildning tränare som står i en slalombacke

Anmälan för SATU I är öppen från den 1 september 2023. Du anmäler dig till SATU I genom att klicka: här! Länk till annan webbplats.

Svensk Alpin Tränarutbildning Steg 2 (SATU II) är en grundläggande tränarutbildning som syftar till att skapa en fördjupad förståelse för miljön kring den aktive samt vilka faktorer som är relevanta för hälsa, rörelseglädje och prestation inom alpin skidåkning. Efter avslutat utbildning ska tränaren inneha verktyg för att planera och genomföra en långsiktig plan föra att utveckla alpina skidåkare utifrån individens egna förutsättningar och mål.

Svensk alpin tränarutbildning SATU II

Kursorter SATU II

Tärnaby: 15-17 december 2023
Duved: 26-28 Januari 2024
Kunsgberget: 9-11 februari 2024

Omfattning

Nätbaserad digital utbildning (Egen studietakt)
Digitalt seminarium (1,5 timmar)
Praktisk utbildning (3 dagar)
Digitalt kursprov
Inlämningsuppgift (Egen studietakt)
Praktik i klubbverksamheten (1 år)

Nivå

Grundläggande: Svensk alpin tränarutbildning SATU II

Förkunskaper

Genomförd och godkänd SATU I.

Efter avslutad Utbildning

Efter avslutad utbildningen har du en grundläggande förståelse för hur en långsiktig träningsplanering skapas och anpassas efter en grupps ålder, nivå och ambitionsnivå. Du har även förståelse för hur en skidåkares teknik påverkar de krafter som uppstår i alpin skidåkning samt hur du kan anpassa banor och friåkningsövningar efter ett specifikt syfte. Du är bekant med SISUs verksamhet och har insikt i hur alpin skidåkning påverkar åkare både fysiskt och psykologiskt under en säsong.

Kursupplägg

SATU II startar med en digital utbildning som genomförs i eget tempo på distans. Efter avslutad digital utbildning, ca 1 vecka innan den praktiska utbildningen kallas du till ett digitalt seminarium där du delas in i mindre grupper för att diskutera frågeställningar baserat på den digitala utbildningen. Vid den fysiska träffen samlas samtliga deltagare för praktiska utbildningsmoment under 3 dagar vilket innehåller utbildningsmoment både på snö och barmark. Efter avslutad praktisk utbildning genomför deltagarna en hemuppgift samt ett kursprov som ska vara avklarat senast en månad efter avslutad praktisk utbildning.

Fysisk träff

Utbildningen startar klockan 08.00 på på utsatt startdatum. Observera att detta kan kräva ankomst till utbildningsorten kvällen före utbildningsstart. Utbildnignen avslutat ca klockan 16.00 på utsatt slutdatum. För att erhålla kursintyg krävs deltagande på hela det praktiska tillfället, avslutad webbutbildning samt godkänt på hemuppgift och kursprov.

Kursinstruktörer och föreläsare

Instruktörer består av SSFs instukrötsteam samt gymnasie- & landslagstränare.

Kursavgift SATU II

Kursavgiften för SATU II är 5000 kr/ deltagare.

Boende, liftkort, resa och kost under utbildningen tillkommer och löses normalt av deltagaren själv.

Senast uppdaterad
2023-11-08
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudpartner

Lagpartners