Gå till innehåll

Alpint

En bild

Alpineski.se - för dig som vill veta mer

Utvecklingsarbete inom Ski Team Sweden och Skicross

Sedan 2015 har ett stort utvecklingsarbete genomförts inom svensk utförsåkning. Målet har varit att modernisera vår verksamhet genom att ta vara på den starka traditionen och den stora kunskapen som vi har inom svensk utförsåkning samt att göra en översyn rörande vårt sätt att jobba med skidåkning.

Vi har sedan dess granskat och uppdaterat vår utvecklingsmodell genom att integrera kunskap från många olika forskningsfält. Vi anser att modellen som tagits fram i vårt utvecklingsarbete kommer leda till att vår idrott blir moderniserad och mer attraktiv, vilket ökar antal aktiva utförsåkare inom vår organisation. Vi anser också att vi får en förbättrad utvecklingsmiljö för alla aktiva i olika åldersgrupper och på så sätt även ökar antalet högpresterande utförsåkare.

Utvecklingsarbetet har lett till att alpineski.se Länk till annan webbplats. skapades för att ge en teoretisk grund till verksamheten inom vår rörelse. Syftet med alpineski.se är att beskriva och definiera de faktorer som är relevanta för prestation inom alpin skidåkning samt att beskriva hur vi kan hjälpa utförsåkare att utveckla dessa faktorer utifrån den enskilda aktivas egna förutsättningar och mål.

Hur fungerar alpineski.se?

Vi har valt att beskriva utvecklingsarbetet som ett kunskapens träd där varje del av trädet symboliserar olika delar av utvecklingshemsidan.

Tanken är att läsaren börjar på trädkronan och bladverket som beskriver hur och vad den praktiska verksamheten bör innehålla och sedan arbetar sig ner mot stammen och rotsystemet utifrån intresse och individens behov.

Öppet för alla medlemmar i Svenska Skidförbundet

Alpineski.se Länk till annan webbplats. är öppet för alla medlemmar i Svenska skidförbundet. För att tillgång till alpineski.se Länk till annan webbplats. registrerar du ett konto genom att klicka på logga in och skapa nytt konto. Inom kort får du en bekräftelse om att du kan logga in på portalen.

Senast uppdaterad
2022-12-12
Publicerad
2022-11-24
Skribent
Ida Karlsson

Main partner

Premium partner